Program spectacole luna februarie


Duminică, 4 februarie, ora 19:00 & Duminică, 25 februarie., ora 19:00

CRIZA.KIT DE SUPRAVIEȚUIRE de Mihalea Michailov și David Schwartz

Criza.Kit de supraviețuire are în centru perspectiva unor copii și adolescenți care, în perioada crizei, aveau între 10 și 17 ani. Copii care au trăit fără părinții lor aproape. Părinți răspândiți peste tot în lume, muncind din greu ca să le asigure un viitor mai bun. Copii care și-au văzut părinții împovărați de credite, trăind cu datorii, într-o Românie adâncită în instabilitate și inechitate.

Scenariul a fost dezvoltat în cadrul unor ateliere de documentare și explorare a istoriilor personale cu echipa artistică. Spectacolul reprezintă un exercițiu de ficționalizare a poveștilor de familie și experiențelor actorilor și actrițelor, născuți în anii 1990. Cinci povești diferite dar interconectate despre cinci familii în criză.

Concept și scenariu: Mihaela Michailov și David Schwartz

Cu: Anamaria Codiță, Anamaria Feraru, David DrugaruSilvana MihaiVlad Ionuț Popescu

Scenografia: Andrei Dinu

Mișcarea scenică: Carmen Coțofană

Muzica și versurile: Paul-Ovidiu Cosovanu

Contribuție dramaturgie: Anamaria Feraru

Regia: David Schwartz

***

Sâmbătă, 10 februarie, ora 19:00 & Sâmbătă, 17 februarie, ora 19:00

 CARACATIȚA  concept și regie Catinca Drăgănescu

CARACATIȚA reprezintă o incursiune în viața unei banale familii contemporane, privite prin ochii unui adolescent, un spectacol despre tinerețe în lumea de azi, despre cât de greu este să fii tânăr, și cât de dificil este să te formezi într-o societate aflată în criză. Spectacolul îl urmărește pe David și felul în care devine un copil- problemă, atât pentru părinți, cât și pentru școală și prieteni. Este atât o poveste de familie, cât și una de generație, am putea spune – un „coming of age story”, cu toată poezia aferentă vârstei, în care, ca într-o tragedie antică, copiii oglindesc păcatele părinților, fie ei zei, sau muritori.

Vârstă recomandată: 14+

Spectacolul conține efecte stroboscopice. Nu este recomandat persoanelor cu fotosensibilitate.

Dramaturgie: Mara Căruțașu și Catinca Drăgănescu

Muzică și sound design: Andrei Dinescu și Andrei Raicu

Scenografie: Ruxandra Preda

Lighting design: Andrei Ignat

***

Duminică, 11 februarie, ora 19:00 & Duminică, 18 februarie, ora 19:00

SUMMIT, concept și regie Florin Fieroiu

”SUMMIT” este o invitație într-un univers artistic inovator și provocator. O ușă semi-deschisă către expresivitate, creativitate… libertate.

Spectacolul încearcă să reînvie spiritul acestor tineri artiști de la începutul secolului al XX-lea, să reîntrupeze curiozitățile și fricile lor, spiritul lor de frondă, revolta, nihilismul și totodată curajul de a se opune trecutului fără nici un fel de milă față de valorile acestuia. 

Gesturile și ticurile la puterea a șaptea, anti-muzica, fuga cu spatele, anarhia scenică, anti-logica, dramaturgia aleatorie, declamația care se sparge de zidul spectatorilor uluiți nu ne vor pune nici o problemă estetică pentru că Dada ne-a oferit un context perfect de explorare si valorificare a acestor idei.

Muzica: Vlaicu Golcea

Costume: Cristina Milea

Decor: Ion Cornescu

Asistent scenografie: Cosmina Croitoru

***

Joi, 22 februarie, ora 19:00 - LA LIBER, cu Alex Tocilescu

Miercuri, 28 februarie, ora 20:00 - Bordel 2.0, spectacol susținut de trupa N.O.D.

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un comentariu