AVANPREMIERA și PREMIERA spectacolului outdoor „FARFURIA” de Maria Manolescu, în regia lui David Alexandru Mușoiu


Teatrul Masca vă invită la sediul său din Bd. Uverturii Nr. 14, cu ocazia avanpremierei și premierei spectacolului outdoor „FARFURIA în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu.

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 11 mai, de la ora 20.00, iar premiera, duminică, 12 mai, de la ora 20.00, în Amfiteatrul Teatrului Masca.

Pornind de la un text de Maria Manolescu, regia spectacolului stă sub semnătura lui Dragoș Alexandru Mușoiu. Din distribuție fac parte actorii Teatrului Masca Voicu Aaniței, Mara Bugarin, Alina Crăiță, Sorin Dinculescu, Nicoleta Hâncu, Anamaria Pîslaru și Dragoș Stoica alături de artistul independent  Chaminda Mirihagalla. Nucleul artistic este completat de Șteff Chelaru (scenografie) și de Mihai Mihalcea (mișcare scenică).

Spectacolul reunește o parte din trupa consacrată de actori ai Teatrului Masca cu actori care s-au alăturat echipei noastre în această stagiune. Astfel, reușește să facă o sinteză a identității în construcție a Teatrului ca prim spectacol din stagiunea outdoor „Să vorbim pe bune despre noi”.

În amfiteatrul Teatrului Masca din Militari, între stradă și blocurile înalte, doi actori joacă un cabaret ecologist post-apocaliptic de dragoste care chestionează lupta pentru resurse și relația cu ceilalți – pe scurt, un spectacol care promite să se termine foarte rău. Nu ajunge, însă, la final, pentru că este întrerupt de o apariție surpriză, între asediu și strigăt de ajutor. Împinși de situația neprevăzută, paznicul teatrului, cei doi actori și cei prezenți trebuie să ia atitudine. Ce se întâmplă atunci când nu te poți înțelege cu musafirii nepoftiți, neplătitori de bilete? Cum facem loc pentru cei care nu sunt ca noi, dar care au aceleași nevoi?

Farfuria este o farsă politică în care cei de jos și cei de sus și cei de aici și cei de acolo se întâlnesc în feluri comice, periculoase și demente.  Într-un meci de ping-pong între nou și vechi, între “noi” și “ei”, între spații și spațiu, spectacolul este jucat în afara teatrului și apelează la planul SF pentru a elucida dinamici din realitatea noastră imediată.

Cod vestimentar recomandat pentru acest eveniment: încălțări comode.

FARFURIA

Spectacol outdoor

De Maria Manolescu

Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu

Scenografia: Șteff Chelaru

Mișcarea scenică: Mihai Mihalcea

Distribuția (în ordine alfabetică): Voicu Aaniței, Mara Bugarin, Alina Crăiță, Sorin Dinculescu, Nicoleta Hâncu, Chaminda Mirihagalla, Anamaria Pîslaru, Dragoș Stoica, Ionuț Toader

***

Mai multe informații și bilete la spectacole pe www.masca.ro.

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un comentariu