Un om câștigat de partea adevărului


Poate un spectacol de teatru, fie el și politic, să schimbe regimuri odioase, să îndrepte erori istorice majore, să remodeleze harta lumii în conformitate cu ideea de demnitate umană? Cu siguranta NU!

Misiunea teatrului este alta, mult mai subtilă și, pe termen lung, mult mai sigură! Teatrul modelează suflete, trage semnale de alarmă, atenționează lumea că în chiar sânul ei se petrece ceva extrem de grav, îndeamnă la atitudine, propune chiar soluții, păzește, apără, mușcă fără să țină seama de dimensiunile și forța RĂULUI!

Odata venit la teatru, un om nu mai poate fi adeptul totalitarismului hidos, al mizeriei umane incredibile căci teatrul lucrează numai cu ADEVARUL, atât de străin regimurilor neumane cu care lumea se confruntă peste tot.

Un om care a venit la teatru este o ființă câștigată de partea FRUMOSULUI, ADEVĂRULUI, OMENESCULUI!

Teatrul Politic, teatru angajat, teatru al unui mesaj social, de fapt teatru pentru că și acest discurs se reclamă de la adevăr. Izbutim să spunem un astfel de text fără a părea ridicoli? Izbutim să transmitem o idee? Izbutim să-i determinăm pe spectatorii noștri să ne creadă și eventual să ne urmeze?

GREVA,  adaptare după piesa În așteptarea lui Lefty, de Clifford Odets,  un text  care pentru România de astăzi este mai nimerit ca oricând . – Mihai Mălaimare

8511447132_f49df3e699

Miercuri, 27 februarie, ora 19.00, la sala Jaques Lecoq

2 comentarii

Din categoria Fără categorie

2 răspunsuri la „Un om câștigat de partea adevărului

  1. Adriana

    Nimic mai adevarat, „Un om care a venit la teatru este o ființă câștigată de partea FRUMOSULUI, ADEVĂRULUI, OMENESCULUI!”

  2. Pingback: Cei doi gentlemeni din Verona | Idei despre Idei

Lasă un comentariu