Un spectacol despre adevăr


Sunt momente în istoricul Teatrului Masca ce au cerut să fie marcate cu un paragraf nou. Un astfel de capitol a început în 2016, când, unul dintre punctele din proiectul managerului Anca Florea a spus că Teatrul Masca va renunța complet la spectacolele cu text.

Din acel moment, stagiunea de interior de la Masca a devenit un refugiu cultural pentru publicul nostru, obișnuit deja cu un altfel de teatru, un public dornic să primească o viziune cu totul diferită în spațiul teatral românesc, despre textele marilor autori.

Spectacolul care are premiera astăzi – VISUL, trebuie să se constituie, în sine, ca un nou paragraf. Mihai Mălaimare semnează scenariul și regia acestei adaptări non-verbale după Visul unei nopți de vară de W. Shakespeare și angajează în această producție trupa de actori angajați ai Teatrului Masca, împreună cu o seamă de actori colaboratori tineri, valoroși, și deloc străini de stilul de la Masca.

Maturitatea actorilor dar și entuziasmul nebun al acestora, catalizat de originalitatea absolută a punerii în scenă, promit o producție eveniment și poate cea mai inedită adaptare după Shakespeare în acest moment, în România.

,,Mi-am dorit să elimin din acest spectacol orice minciună. Or, minciună mai mare decât cuvântul eu nu cunosc” (Mihai Mălaimare).

VISUL – este un spectacol despre bucuria de a face teatru, un spectacol care nu pune în scenă textul marelui Will ci, mai degrabă, subtextul acestuia, sau poate pur și simplul visul lui din una dintre nopțile în care va fi scris această piesă. Este un spectacol despre adevăr.

Următorele reprezentații vor avea loc în datele de 11, 17, 18 și 30 noiembrie.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s