Caietele Masca – Argument


Grafica Caiete Masca

CAIETELE MASCA înseamnă un proiect editorial inițiat de Teatrul Masca, cu prima apariție în decembrie 2016.

Este vorba de o publicație trimestrială, adresată profesioniștilor din lumea teatrului și care abordează teme fundamentale din teatrul de stradă și nonverbal, prin intermediul unor interviuri, articole și texte documentar.

Fiecare număr propune o temă principală de studiu, astfel că cele 5 ediții apărute până în prezent tratează:

#1 – OUTDOOR

#2 – MASCA

#3 – STATUI VIVANTE

#4 – MARIONETE

#5 – MUZICA DE TEATRU

Avându-o pe Cristina Modreanu editor, Caietele Masca prezintă articole semnate de Mihai Mălaimare, Silviu Purcărete, Marina Roman, Liviu Ciulei, Cristian Pepino, MiklosBacs ș.a.

Noua publicație Caietele Masca își propune să dea o structură teoretică parcursului creator legat de spațiul de joc fabulos care este strada […] o aventură începută în zorii omenirii și continuată pe parcursul evoluției acesteia – de cele mai multe ori legată de momente istorice anume, cum a fost în cazul României schimbarea de regim din 1990. Încercările de construire a unei noi estetici au nevoie de acest tip de suport pentru a fi coerente și consumabile în timp. E nevoie de o punere într-un context mai larg, european și mondial, a experienței locale a teatrului de stradă, aflat, în special datorită eforturilor Teatrului Masca, în continuă evoluție și transofrmare. (Cristina Modreanu, Caietele Masca #1, Argument pentru o nouă publicație)

În perioada următoare vom iniția o serie de postări în care vom împărtăși fragmente de studii, articole și interviuri din Caietele Masca, pentru că scopul final al acestei publicații este tocmai de a fundamenta, de a conceptualiza dar și de a împărtăși experiența teatrului de stradă așa cum așa cum am decriptat-o noi la Masca, în contextul acestei viziuni de exprimare teatrală la nivel mondial.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s