Două lumi diferite…


 

În acest sfârșit de săptămână, Teatrul Masca vă propune două spectacole care înfățisează lumi cu totul diferite.

Dacă unul dintre ele aduce pe scena o mahala din Bucureștii de altă dată, cu oamenii săi de culoarea pământului ars de soare și bătut de ploi, cel de al doilea propune o atmosferă ca un nesfârșit tango dansat în mijlocul flăcărilor.

Există, însă, un element care poate face ca cele două spectacole să poată fi vizionate ca o poveste reflectată în oglinzi diferite. Este vorba de drumul pe care unul dintre personaje le parcurge ,,de la copilă la femeie”.

În CASA CU NEBUNI, Fana (interpretată de Amalia Popa) își spune povestea care pornește de la inocența copilăriei: ,,…evadam cu Iacov de mână, desculți și numai în cămăși, în viscolul ce răsturna omătul pe maidanul cu basculă. În înfrigurarea fugii, zăpada era caldă ca apa de la stăvilar în toiul verii, iar crivățul blând ca o adiere din înserările primăverilor. Ne tăvăleam prin troiene, râzând, plângând de fericire și zburdam cu figurile în plină viforniță.” ( Maidanul cu dragoste, G.M. Zamfirescu)

Odată cu ultima iarnă a copilariei, Fana descoperă zi de zi, alături de traseele tuturor celorlalți din ,,mahalaua cu nume rușinos”, că viața o obligă să devină femeie și că acesta este un drum pe care, indiferent de lacrimi și de puterea strânsorii cu care încearcă să se agațe de refugiile altei vârste, este nevoită să pășească. Tot mai departe!

În YVONNE, aceeași Amalia Popa interpretează personajul principal care și dă numele spectacolului. Yvonne, de asemenea o copilă  care încă zâmbește alături de păpuși și cutiuțe muzicale, este aruncată cu brutalitate în postura de a fi, dintr-o dată, cu voie sau nu, femeie!

http://www.masca.ro/teatru/casa-cu-nebuni-2/

http://www.masca.ro/teatru/yvonne-3/

 

Fotografia postată de Teatrul Masca Malaimare.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s