Septembrie, îngeri și G. G. Marquez


3365467860_5151ebeb93_o

Pentru că este Septembrie și pentru că în aceste zile lucrăm la un nou spectacol de interior după texte de G. G. Marquez, nu putem să nu ne amintim un alt moment care în istoricul nostru este consemnat așa:

septembrie, 1994 – “ŞI A VENIT ÎNGERUL…“, spectacol după Gabriel Garcia Marquez. Repetiţiile s-au ţinut la Aeroteh iar premiera spectacolului a avut loc la Teatrul Bulandra – Grădina Icoanei.

Bineînțeles că istoricul instituției nu poate decât să consemneze perioada și evenimentul, însă pentru istoricul devenirii noastre ca teatru, momentul acela s-a impus ca un reper definitoriu. Spectacolul care a avut neșansa de a se fi născut prea devreme pentru publicul românesc – așa cum spunea Mihai Mălaimare – a fost la vremea respectivă, din punctul de vedere al trupei, o desfășurare de forțe, o sumă expusă a tuturor posibilităților de exprimare artistică pe care Masca le propunea la nivel de teatru non-verbal.

A fost, dacă vreți, tot ceea ce aveam mai bun de oferit în acel moment. Și nu degeaba ne-am amintit acum de 1994. Pentru că, iată, în septembrie 2017, actorii de la Masca ridică un nou spectacol după textele lui Marquez, într-o astfel de conjunctură care, credem noi, se află sub aceleași auspicii. Este momentul ca, la răstimpuri, să susținem în fața propriei deveniri un examen serios, și să punem în scenă tot ceea ce avem mai valoros.

Până la a vă destăinui mai multe, însă, despre acest viitor spectacol al Teatrului Masca… un moment din ȘI A VENIT ÎNGERUL…

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s