La #fisv2017 Ziua 2 – în premieră absolută Caragiale jucat de actori din China


A face un altfel de teatru a însemnat un singur lucru mai multe lucruri de-a lungul timpului A însemnat Maidane cu teatru, Orașul de sub Oraș, Măști europene la… Masca – doar câteva dintre proiectele care au impus un stil și o atitudine – și multe spectacole care au propus un teatru viu ce promovează actorul capabil și prețuiește întâlnirea dintre acesta și spectator. În 2017, a face un altfel de teatru înseamnă a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante. De la prima ediție, în 2010, evenimentul a căutat să devină un punct de reper în circuitul teatrului de stradă la nivel internațional. Pe lângă stilul propriu al producțiilor Masca – impunerea statuii vivante ca un personaj cu o poveste bine conturată și atent studiată în spate, cu un moment artistic susținut de lumini și muzică, distanțându-se de ideea statuii vivante ca simplă formă de figurație urbană – evenimentul în sine a prilejuit în fiecare an întâlnirea dintre publicul bucureștean și artiști importanți ai teatrului de stradă european, întâlniri pe care altminteri niciun alt cadru nu le-a mai organizat la noi în țară.

Anul acesta, însă, prilejuim o întâlnire ce credem că se va petrece sub zodia irepetabilului.

În cadrul apartenenței Teatrului Masca la Silk Road International League of Theatres, avem invitați 6 actori chinezi. După 10 zile de work-shop-uri, pregatire și antrenament cu regizorul Mihai Mălaimare și actorii teatrului, ei vor debuta astăzi în Festivalul Internațional de Statui Vivante jucând un moment colosal: O NOAPTE FURTUNOASĂ, după I. L. Caragiale, în tehnica statuilor vivante.

Cu alte cuvinte vă invităm la o premieră al cărei insolit stă atât în experiența de a juca din Caragiale ca statui vivante, cât și în faptul că actorii nu numai că nu sunt români, ci din o cu totul altă cultură și structură spirituală.

Dincolo de diferențele culturale și de noutatea tehnicii de living statue pentru ei, trebuie spus că cei șase actori chinezi au venit cu o deschidere excepțională pentru a învăța, pentru a asimila și a se perfecționa într-o tehnică ce nu ține de nimic altceva decât de arta actorului. Au făcut gimnastică, lemente de pantomimă, au lucrat cu masca neutră și au învățat să danseze o veritabilă sârbă.

Astăzi vor fi în fața dumneavoastră personajele din O NOAPTE FURTUNOASĂ și vă garantăm că este o întâlnire pe care nu veți uita ușor.

Un comentariu

Din categoria Fără categorie

Un răspuns la „La #fisv2017 Ziua 2 – în premieră absolută Caragiale jucat de actori din China

  1. Pingback: Merită să vedeți Festivalul Internațional al Statuilor Vivante! - Cristian China Birta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s