ZIDUL – eseu teatral despre viață, moarte, dragoste și datorie


 

      Zidul este un eseu teatral despre viață, moarte, dragoste și datorie, realizat într-un decor unic, iar limbajul ales este cel de tip Masca, derivat din perfecționarea stilului living statues.
       EL și EA, cele două personaje, sunt ceea ce zidul are de spus. Ca un burete, zidul strânge în dânsul tot ceea ce se respiră, se urlă, se plânge, se roagă, se șoptește, se renunță, se iubește de o parte și de alta de-a lungul timpului. Ei bine, EL și EA sunt toate acestea care ies acum la lumină. Toate visele posibile, toate iubirile posibile în toate formele de actualizare, de la gelozia nebună la miniatura gestului de tandrețe, de la inocența primei atingeri și a sărutului arhetipal până la carnalul dătător de copii, toate urletele adunate în el, toate morțile posibile, ies la iveală în gesturile celor două personaje ca și cum o icoană ar prinde dintr-odată viață și ar vorbi despre toate rugile care i s-au adresat.
       În zid sunt încastrate toate posibilele rezultate ale unor acțiuni ce nu au putut avea loc. De aceea nu este prea mult să spun că cele două personaje iau lumea de la zero. Ele construiesc inteligibil și descifrabil, prin gesturi largi sau de filigran, prin dansuri fulgurante sau priviri studiate, o lume sau unul dintre rezultatele posibile ale unei istorii ce zăcuse îmbălsămată în el.
Zidul, un eseu fabulos despre condiția umană 
 
Noua stagiune de exterior se va deschide Luni 2 Mai, ora 17.30 cu spectacolul ZIDUL ( în Parcul Herăstrău, intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle)
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s