ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI sau diferența între AMIN și APLAUZE


 

           Viața unui actor nu este un poem de culoarea rozelor niciodată pentru că un artist adevărat nu se vinde ci se consumă. De la blițurile premierei și urechile asurzite de aplauze până la târziul drum spre casă în anonimat, actorul adevărat lasă ceva din el pe parcurs la orice pas, pe scenă, celor din primul rând, în cabină, la poarta teatrului, la ușa casei. Ca niște firimituri aruncate pentru a găsi întotdeauna drumul spre sine, actorul adevărat nu știe să agonisească. Într-un anume fel, el este un risipitor de clasă. Risipește și aruncă în stânga și dreapta cu zâmbete, își dă bucăți din suflet amanet pentru bucurii cu termen scurt de expirare. Dar știți care este cel mai obositor rol din viața unui actor? Ei bine, este vorba de lungul drum între APLAUZE și AMIN. Și ce ne facem cu aceia care sunt obligați să parcurgă acest drum în lipsuri și mizerie? Ce ne facem cu cei care descoperă mult prea târziu că ar fi trebuit să trăiască măcar puțin și pentru sine? Ce ne facem cu cei care descoperă înjositor un adevăr crud, acela că indivizii pot aplauda însă societatea NU? Pierdut DEMNITATE. O declar NULĂ. Și totuși…totuși se mișcă. Ceva în griul acesta diform se mișcă de ani buni și voi vă puteți mișca de asemenea.
           Campania ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI vă oferă șansa de a mai aplauda odată pe cei care își trăiesc sfârșitul în singurătate. Fiecare bilet cumpărat în cadrul acestei campanii răspunde concret la întrebarea pe care unii artiști ajung să și-o pună: mâncare sau medicamente?
        Nu veți găsi un actor la colțul străzii sau la poarta bisericii. Cultura acumulată le impune o limită inferioară a umilului. Nu-i veți putea întinde vreunuia vreodată un colț de pâine. Dar puteți cumpăra un bilet în acest proiect și veți realiza întocmai aceasta.
              Vă rugăm…nu pentru noi…pentru EI. Noi vom mai juca și săptămâna viitoare, și cealaltă…dar numai biletele de Duminică avem certitudinea că reprezintă aplauze pentru cei care merită acest minim efort.

Duminică 20 martie vom juca în cadrul acestei Campanii spectacolul ROMEO ȘI JULIETA.

Sumele strânse din vânzarea biletelor la spectacolul ROMEO ȘI JULIETA se vor vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.

Biletele se pot achiziționa DOAR de la casa de bilete a Teatrului Masca ( nu se vând online)

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s