Limbajul teatral trebuie să treacă din nou prin corp.


Convenția originală de teatru nonverbal propusă de Mihai Mălaimare, depășește standardele obișnuite ale mișcării , și se bazează pe expresia ținutei, gestului interiorizat în relații în care printr-un gest se poate spune mai mult decât prin cuvânt.
Antonin Artaud  spunea într-un studiu despre originile teatrului  ca  limbajul teatral trebuie să treacă din nou prin corp. Pentru aceasta era necesară cunoaşterea corpului şi a energiilor actorului. În plus, limbajul actorului e unul în care rostirea e legată de corp: e un limbaj trasat în spaţiu. Dacă vrem să schimbăm teatrul, trebuie să regăsim eficacitatea pierdută a limbajului, capacitatea lui de a comunica planuri diferite şi de a umple spaţiul. Prin spaţiu, cu corpul actorului în el, putem să ne apropiem de vechile metode de a gândi lumea.
STATUIA VIVANTĂ înlocuiește rostul major al cuvântului printr-un dialog gestual minimal, realist în expresie, excelent dirijat pentru a transmite emoția ce captivează spectatorii.   STATUILE VIVANTE vor putea fi văzute în Parcul Moghioroș, începând cu ora 19.00.
_MG_7218
_MG_6903
_MG_4541
_MG_4483
_MG_4339
_MG_4392
_MG_4445
_MG_4441
_MG_6817
_MG_6922
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s