Secretele nespuse ale actorilor


Mergând pe ideea de teatru în teatru, COMEDIANȚII alternează momentele de prim plan, acelea care urmăresc relațiile regizor-actori, pe de o parte, și cele dintre actori, pe de altă parte, cu momentele în care actorii își asumă rolurile de commedia del arte pe o scenă autentică montată în mijlocul lor.
Pentru aceea, în mod paradoxal, sâmburele de adevăr al acestui spectacol nu este piesa care se construiește în mijlocul publicului, ci tocmai acest urcuș de la text la reprezentație. Piesa la care lucrează trupa din fața voastră devine numai un pretext pentru a deschide o fereastră către fascinanta lume a actorilor, cu tot ceea ce înseamnă aceasta: zbucium, trudă adeseori inumană, abnegație, zbucium, căutare neîntreruptă a personajului, freamăt interior, ură, gelozii mediocre, invidie dar și tușe de geniu.
Adevăratul spectacol constă în dezvăluirea acestei lumi, cu ticăloșiile ei mărunte dar și cu splendidul moment de grație în care el, Actorul, își transcende propria condiție și statut social, devenind Zeul care poate înfrânge, chiar și numai pentru o infima secunda, Moartea. Și asta pentru că actorul, în cea mai centrifugala esența a sa nu este altceva decât o transpirată și neobosită declarație de iubire adresată Vieții.

Vineri 13 Martie, ora 19.00 – COMEDIANTII

15743411914_b09eaee4c9_z

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s