Un weekend cu Shakespeare


„Lumea-ntreagă e o scenă / Și toti oamenii-s actori, / Răsar și pier, cu rândul, fiecare: /Mai multe roluri joacă omu-n viață…”
(William Shakespeare, Cum vă place, traducere de Virgil Teodorescu)

În acest weekend la Masca vă invităm să vedeți trei opere scrise de un singur autor William Shakespeare.

Rezervări se pot face la numerele de telefon : 0733.048.524 /021.430.50.55. Biletele pot fi cumpărate și ONLINE. Prețul biletelor cumpărate ONLINE este REDUS

Vineri 21 noiembrie , ora  19.00

COMEDIA ERORILOR

Comedia erorilor (1589–94) este prima comedie jucată a lui William Shakespeare. Comedia Erorilor este un incredibil teritoriu al ÎNCURCĂTURII, aproape fiecare scenă este o întâlnire ratată pentru că partenerii se confundă între ei, fiecare crede că vorbește cu cine trebuie și o face, de fapt, cu cine nici nu gândește.

comedia2


Sâmbătă 22 noiembrie, ora  19.00

ROMEO ȘI JULIETA

 Aicea, în Verona-ncântătoare, / A două neamuri mândre veche ură/  A izbucnit din nou, prin certuri care /   Din cele două case-ndușmănite/  Ies doi îndrăgostiți loviți de soarte,/Și vrajba cu nenorociri cumplite/  Sfârșește prin a tinerilor moarte./  Iubirea lor cu soartă-ngrozitoare/  Și ura ce nu poate fi-mpăcată/ Decât cu moartea scumpelor odoare,/  Pe scenă-n două ceasuri vi se-arată./De-aveți răbdare s-ascultați acestea,/   Ne-om strădui să-nfățișăm povestea.

romeo si julieta  eugen cristea
Duminică 23 noiembrie, ora  19.00

NEGUȚĂTOAREA DIN VENEȚIA 

În reinterpretarea pe care o propunem, regizorul Michele Modesto Casarin a preluat o parte din intriga poveștii lui Giannetto dar și elemente din varianta lui Shakespeare.

textul care, prin dualitatea sa, e comedie şi tragedie, va surprinde teme ce se pot regăsi uşor în zilele noastre. Monologurile conțin adevăruri valabile chiar și astăzi, adevăruri despre modul în care sunt tratați ,,cei diferiți” și cum acest tratament este începutul tuturor formelor de persecuție.

12293767173_20a4ff5821

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s