Statuia vivantă – Izolarea


Izolarea este cu siguranță drumul normal către cunoașterea și stăpânirea corpului, și asigură folosirea lui în modul cel mai expresiv cu putință în demersul artistic pe care dorim să-l interpretăm atunci când ne propunem realizarea unei statui vivante.

O statuie vivantă este modul sublim de coordonare pe care o poate dezvolta materia în contact cu inteligența și sensibilitatea omului. Michelangelo spunea că toate statuile sale l-au așteptat ca să le elibereze de tirania pietrei, ori tocmai aici stă miracolul teatrului că odată eliberată de surplusul de marmură, lemn, fier sau lut, statuia câștigă dreptul la viață și încearcă să se bucure avid de aceasta.

Indiferent din ce material alegem să fie făcută, o statui vivantă are două soluții de mișcare, relantiul și mișcarea întreruptă. Însuflețirea, întreruperea, transformarea ei într-o adevărată ființă umană ar distruge iluzia, or tocmai iluzia este condiția cea mai reală a existenței ei. ( fragmet din cartea MASCA și STATUIA VIVANTA, Cap. Tehnica statuii Vivante, autor Mihai Mălaimare)

statuiel

ziua 2 de flori jianu (67)

de claudiu negut hossu (26)

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s