Primul spectacol de statui Vivante – 2004


„Noi ne ocupăm de spectacole de statui Vivante din 2004. Atunci a fost realizat primul spectacol de statui Vivante al Teatrului. Ideea realizării unui festival a venit atunci când am intrat într-o legătură extrem de puternică cu Campionatul Mondial de Statui Vivante din Olanda. Am ales parcul Herăstrău pentru că, încă din ’90, de când s-a înfinţat Teatrul, cartierul general, ca să spun aşa, al spectacolelor acestui teatru a fost parcul mai devreme menţionat, având un acces tehnic mai facil. Cât despre public, acesta este încântat şi a început să fie din ce în ce mai numeros!“, spune unul dintre organizatorii festivalului.

Oamenii au fost impresionaţi de mişcările actorilor ce jucau rol de statui, mişcări ce erau perfect controlate şi în spatele cărora se vedea că se află ore întregi de exerciţiu.

Actorii stăteau pe poziţie timp de 40 de minute, cu perioade de două minute în care rămâneau neclintiţi, apoi urmau 20 de minute de pauză.

În toate cele trei zile de festival, în jurul orei 22:00, actorii au coborât de pe scena şi au preluat rolul interpretat zi de zi, rolul de a fi ei înşişi. ( interviu cu Mihai Mălaimare)

 cariatidele

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s