De ce facem un festival dedicat „statuii vivante”?


Iată o întrebare care necesită un răspuns trimis publicului nostru ori de câte ori jucăm un spectacol realizat în acest stil pentru că „artele străzii” constituie un concept relativ nou și care încă are nevoie de clarificări pentru a se poziționa ferm în lumea atât de generoasă dar conservatoare a artei.

Teatrul stradal, așa cum am mai spus și în cărțile mele, este parte componentă a fenomenului apărut relativ recent, „artele străzii”, iar în interiorul său, statuia vivantă este momentul de vârf, punctul culminant, apanajul marilor actori, un echivalent al one man showului din teatrul așa zis tradițional.

noaptea 4

Chiar dacă o vedeți „făcută” de amatori pe străzile tuturor capitalelor lumii, statuia vivanta este în opinia mea  atributul artistului adevărat, al aceluia care știe și poate să se exprime concis, profund, emoționant, în limitele unei tehnici cu totul speciale și să comunice publicului o poveste care să încerce măcar să schimbe mentalități, să modifice lumea. Confiscată practic de amatori fără talent, de cerșetori și impostori, statuia vivantă a început să fie alungată de pe marile bulevarde căci nu sunt tolerabile agresiunea impotriva turistilor, cerșetoria mascată sau pur și simplu prostul gust.

Mai sunt 19 de zile până la Festival!

Este momentul ca artiștii adevărați și mai ales actorii profesioniști să intervină, să-și adjudece „statuia vivantă” și să ofere publicului adevărate bijuterii stradale. În plus, față de toți ceilalți, Masca propune statui care vă vor emoționa până la lacrimi, statui capabile să spună o poveste care să stârnească bucurie și liniște în sufletele celor care le vor privi pentru ca apoi să vă invite la spectacole de sine stătătoare, în care, în conformitate cu o dramaturgie cu totul specială, veți pluti în universuri neatinse până acum de „teatrul de tip tradițional”.
Statuia vivanta este un miracol pe care trebuie neapărat să-l descifrați! (Mihai Mălaimare)

Vă așteptăm la cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de  statui vivante ce se va desfășura în perioada 7-9 iunie, în Parcul Herăstrău.

8591065242_bf0141f4df

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s