2010 – Lungul drum al teatrului către voi


În anul 2010 Teatrul MASCA, teatru de gest, pantomimă și expresie corporală, singura institutie teatrală cu acest profil din România a implinit 20 de ani de existentă. Douăzeci de ani de căutări , de impliniri și succese, care lasă în urmă mii de ore de repetiții, de muncă entuziasta a echipei de pe scenă și din spatele scenei. Spectacolele oferite publicului spectator sunt rezultatul întâlnirii profesionalismului, cu munca, talentul și pasiunea tuturor celor au învățat alături de ei și cu ei ce înseamnă Teatrul.

10 ianuarie 2010 are loc premiera unui nou spectacol de exterior  PIERROT LUNATECUL, regia Mihai Mălaimare. Spectacolul propune publicului românesc o tehnică inedită, pe cât de dificil de stăpânit pe atât de fermecatoare : pantomima alba. În acest gen de pantomima, în linia lui Fialka, gestul traduce cuvântul.

4 martie, 2010 are loc premiera spectacolului  UNA HISTORIA DE TANGO ,o călătorie spectaculoasă prin istoria unui dans , spectacol realizat de Ioana Macarie. Un spectacol de dans pasional, puternic, plin de energie, povești despre un El și o Ea.

8-15 martie, 2010 Teatrul Masca participă la Festivalul QUEST FEST , desfășurat la Washington, cu spectacolul INTRUSA. În afarî de reprezentațiile cu INTRUSA, Mihai Malăimare susține acolo două  workshop-uri pe tema pantomimei și a teatrului nonverbal.

8-9 mai, 2010 participăm cu spectacolul LA ROMANI, la invitatia ICR, în Burgos și Madrid în cadrul Săptămânii Romaniei la Burgos.

24-28  mai, 2010  Ziua Teatrului Masca – aniversare 20 ani  în cadrul căreia au avut loc o suită de evenimente menite să constientizeze orașul și lumea culturală despre aniversarea Teatrului Masca.

Seria de evenimente aniversare au început pe 24 mai în Parcul Herăstrău din Capitală, unde pe tot parcursul zilei s-au  juca spectacolele „Doamna cu căţelul”, „Muzeul viu” (spectacol de living-statues), „Geneza”, „Îndrăgostiţii”, „Pierrot Lunatecul”, „Gardienii se întorc”, precum şi un moment de pantomimă colectivă, cu actorii teatrului acompaniaţi de elevii şi studenţii şcolii de Teatru gestual – Masca, intitulat „La început a fost gestul…,, A  avut loc vernisajul  expoziţia de fotografie „Portret de actor” şi  evenimentul Târgul de jucării.

În cea de a doua zi de aniversare 25 mai, 2010 are loc lansarea volumelor La inceput a fost gestul si Scenariile noastre, a plicului filatelic editie speciala Masca la 20 de ani si a DVD-urilor cu spectacolele teatrului. Tot în cadrul acestui eveniment Peter Mim a sustinut un workshop pe tema Elemente de pantomimă în spectacolul Teatral al secolului XXI.

Pe 26 mai are loc un alt workshop , „Masca neutră”, susţinut de Marina Spreafico.La Muzeul Naţional de Artă al României, a avut vernisajul  expoziţiei  de fotografie „Profesia: Actor la Masca”, iar în Parcul Cişmigiu s-a jucat spectacolul „Pierrot Lunatecul”.

În ultimele zile dedicate aniversării a 20 de ani de la înființare a avut loc un workshop pe tema Commedia dell’arte și teatrul contemporan susținut de Michele Modesto Casarin și are loc repetiția cu public a spectacolului « Gigi Amoroso ». În amfiteatrul Masca au loc concerte live sustinute de Gyuri Pascu și Mircea și  un târg de Vintage si vernisajul expozitiei « Lumea e o scenă » realizat de studentii Universitatii de Arte din Bucuresti.

9 iunie, 2010  se conferă Ordinul Meritului Cultural în grad de Caveler, categoria D “Arta spectacolui” actorului Mihai Mălaimare.

11-13 iunie, 2010  am participat cu spectacolul MUZEUL VIU la Festivalul “Cooltura Urbana” de la Targoviste
12-13 iunie, 2010 la invitația ICR-ului, la Varsovia, am participat la  Festivalul Culturii Romane la Varsovia cu spectacolele  LA ROMANI si STATUILE
9-11 iulie, 2010 in cadrul proiectului Anul Romaniei în Polonia organizat de Institutul Cultural Român Cracovia am jucat spectacolele PIERROT LUNATECUL și GARDIENII SE ÎNTORC

11 septembrie, 2010  are loc la sediul teatrului premiera spectacolului GIGI AMOROSO inspirat de melodia celebrei dive Dalida, povestea vieții napoletanului Gigi Amoroso și a prietenilor săi a fost transpusă pe scenă transformată într-un cabaret. 

29 septembrie-4octombrie, 2010  are loc editia a VI-a a FESTIVALULUI MASTI EUROPENE la….. MASCA, in cadrul caruia au participat : Fay Lecoq,Carlos Garcia Estevez ( Olanda,), Davide Giovanzana (Finlanda),Ted Keijser (Italia), Troels Hagen Findsen (Danemarca)
9 octombrie, 2010  are loc premiera spectacolului “VENEXIA , în regia lui Michele Modesto Casarin. este o adaptarea unui text din secolul XV, un exemplu perfect al dramaturgiei italiene erotice. Michele Modesto Casarin a oferit  publicului românesc o montare în stilul teatrului burlesc, un stil în mare vogă în acea epocă.

venexia 2

VENEXIA 12

5 noiembrie, 2010 are loc lansarea cărti MASCA ȘI TEATRUL DE STRADĂ. Lansarea are loc la Libraria Carturesti.

Teatrul MASCA, teatru de gest, pantomima si expresie corporala, singura institutie teatrala cu acest profil din Romania  a implinit 20 de ani de existenta. Douzeci de ani de cautari , de impliniri si succese, care lasa in urma mii de ore de repetitii, de munca entuziasta a echipei  de pe scena si din spatele scenei. Spectacolele oferite publicului spectator sunt rezultatul intalnirii profesionalismului,cu munca, talentul si pasiunea tuturor celor au invatat alaturi de ei si cu ei ce inseamna Teatrul. – See more at: http://ccesector6.ro/teatrul-masca-20-statuile-si-gigi-amoroso/#sthash.9DriBn44.dpuf
Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s