2009 – Lungul drum al teatrului către voi


Din dorința de a fi cât mai aproape de voi și depășim o nouă barieră. Cea a distanței!  Așa că  pe 17 martie, 2009  are loc lansarea jurnalului online de regizor- http://mascablogdespectacol.wordpress.com  Iată un fragment din prima postare : ” Deschidem astăzi un blog special pentru munca la spectacolul “Slugă la doi stapani, după Goldoni. Va fi un jurnal de front, imagini, filmulețe ce pot da măsura muncii noastre pentru realizarea unui spectacol. Spectatorii nu știu această bucătarie, ei cred că lucrurile vin de la sine, practic doar noi putem vorbi, fără să ne rușinăm, de sudoarea care curge pe noi, de micile și inevitabilele esecuri, dar și despre bucuria imensă a fiecarui pas oricat de mărunt.” (Intre timp, jurnalul de spectacol s-a transformat in „Insemnari de regizor”)
18 martie, 2009 se lanseză fotojurnalul onlinehttp://fotojurnalmasca.wordpress.com  privind intreaga activitate a Teatrului Masca, un alt mod de a încerca să fim cat mai aproape de publicul nostru. “Manifestul” acestui gest poate fi cuprins în câteva cuvinte: “Pentru că suntem și întotdeauna am fost un “teatru cu personalitate”, ne propunem aici să vî vorbim “altfel” despre noi, despre ceea ce se petrece zi de zi in comunitatea teatrului Masca.
26 martie, 2009 are loc prima transmisie live pe internet din dorința neintreruptă de a susșine o legatură solidă cu publicul său, Teatrul Masca face, pentru prima oara in Romania, o transmisie live pe internet a unui spectacol de teatru. De data aceasta a fost spectacolul INTRUSA.

Și pentru că actorilor le place scena iată că la 16 ianuarie, 2009 are loc o  nouă premieră “GHETTO BLASTER. Un spectacol de Vava Stefanescu, ilustratia muzicala Julien Trambouze, scenografia Damina Bulz. Într-o manieră de fals divertisment, spectacolul reia codurile societății actuale și radiografiază cliseele noii ordini sociale contemporane, în care, indiferent de poziția pe care o are, omul își revendica un loc, o voce, o imagine, condiția valorii sale fiind vânzarea. Fiecare își are numărul sau spectacolul lui în viață.

 (25-26 aprilie, 2009 ) La invitatia ICR, Teatrul Masca participă la Festivalul Culturii Române din Cracovia cu spectacolele “La Romani” și” Statuile”
(3 mai, 2009 ) Spectacolul ” Actorul” a fost prezentata la Festivalul de Teatrul “Iasi face EuroArt”
16 mai, 2009 are loc premiera spectacolului  “GARDIENII SE ÎNTORC”, în parcul Herăstrau. Gardienii se intorc reprezinta continuarea spectacolului de succes Gardienii Veseli.  Este păstrata aceeași rețetă ale carei ingrediente sunt muzica, dansul, umorul fin si de bun gust. Comicul de calitate este generat de însăși postura corpului fictiv al gardienilor publici care “,ca urmare a unei dorințe intrinsece” se angajează în procesul de promovare a culturii prin acest potpuriu de hituri internationale.

18-19 mai, 2009 Participăm la Odorheiul Secuiesc la Festivalul de miscare și dans: “Primavara Dansului” cu spectacolul “Statuile”.
21-22 mai, 2009 În cadrul evenimentului “Zilele Orasului” se joacă LA ROMANI la Târgu Jiu.

29 mai, 2009 în cadrul “Festivalului International de Teatrul B-Fit in the street” se joacă spectacolul COCKTAIL pe esplanada TNB, precedat de un moment de animatie stradala cu marionete uriase.
30 mai, 2009 Teatrul Masca participă la prima ediție a evenimentului “Ziua bloggerilor bucureșteni” cu STATUILE, jucat la Casa de Cultura a Studentilor.

14-29 august, 2009 Teatrul Masca participă la proiectul “Bucuresti, cartier de vară”, susținut de Primăria Generală a Municipiului București, constand în trei week-end-uri cu spectacole de teatru în parcurile bucureștene.
25, 27 septembrie, 2009 Teatrul Masca participî la Festivalul “Sinaia Forever” organizat de Primaria Municipiului Sinaia, cu spectacolele STATUILE, GARDIENII SE INTORC și DOAMNA CU CATELUL
30-31 septembrie, 2009  are loc cea de a V-a ediție a Festivalulul de teatru european, “Masti europene la…Masca”. Invitatul acestei ediții a fost , actorul Milan Sladek, Cehiamim cu reputaţie internaţională, un om de teatru complet, prezent în cei peste 50 de ani de carieră pe marile scene ale lumii.
1 octombrie, 2009 în holul teatrului Masca se joaca pentru prima oară spectacolul GENEZA – TEATRUL DE 2 MINUTE , în realizarea Laurei Dumitrașcu.  Un nou stil pentru publicul nostru. Un spectacol de/în lumina neagră.
2 octombrie, 2009 are loc premiera spectacolului SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI după Carlo Goldoni, în regia lui Mihai Mălaimare.

16 octombrie, 2009 are loc premiera spectacolului REGELE CERB de C. Gozzi, în regia lui Michele Modesto Casarin. Mihai Malăimare și Michele Modesto Casarin participă la o discuție pe tema commedia dell’arte organizata la Libraria Kretzulescu, cu ocazia lansarii de catre Humanitas a unei colectii bilinve de dramaturgie italiana. Actorii Teatrului Masca prezintă câteva momente din SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI de Goldoni și REGELE CERB de Gozzi.

28 octombrie, 2009 Teatrul Masca participă la Evenimentul “Teatrul de Noapte” organizat de “Jurnalul Național” și Primăria Generala a Municipiului Bucuresti cu spectacolul SLUGA LA DOI STAPANI, care se joaca de la ora 22.00 cu sala arhi-plină.

8 noiembrie, 2009  Teatrul Masca aniverseaza 6 ani de existenta ai proiectului “Orasul de sub oras” . Cu aceasta ocazie este invitata trupa “Pontice” care sustine un concert in statia de metrou Unirii 1, tot aici având loc și spectacolul GARDIENII SE INTORC.

13 noiembrie, 2009  La Masca se sărbatoreste “Ziua Internationala a Mimului”. Se joaca ACTORUL, spectacol la sfarsitul caruia trei generatii (actorii teatrului si copii de la cursul de teatru pentru cei mici) prezinta impreuna un moment de pantomima.


27 noiembrie, 2009 Are loc premiera spectacolului PRINTESA DIN CASTELUL DE ARAMA, o adaptare dupa Hans Christian Anderssen in regia lui Cristian Pepino.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s