2008 – Lungul drum al teatrului către voi


În acest an Teatrul Masca  a sărbătorit 18 ani de la înființare. 18 ani încărcați de emoții pozitive, muncă, performanță și satisfacții profesionale alături de o echipă talentată. În acest an lansăm pe data de 18 aprilie, 2008 BLOGUL MASCA – https://teatrulmasca.wordpress.com.

Untitled

14 ianuarie, 2008  Proiectul “Lacatele Dragostei”  a ajuns la cea de-a III-a ediție. Proiectul propune, tuturor celor care doresc, să işi intărească dragostea mărturisită cu atributul eternităţii teatrului: să prindă in gardul Teatrului Masca două lacăte unite in toartă şi să arunce cheile.

 29 ianuarie-5 februarie, 2008  plecăm în turneu în Veneția. La invitația ICR participăm cu spectacolul ,, LA ROMANI,, la Carnavalul de la Veneția.

14 aprilie, 2008 Teatrul Masca primeste din partea UNITER, în cadrul Galei, Premiul Special pentru performanta in teatrul non-verbal: Mihai Mălaimare și Teatrul Masca.

24 aprilie, 2008  are loc prima ediție a evenimentului socio-cultural “IEPURAȘUL LA MASCA”, proiect dedicat familiilor din Militari.

24 mai 2008 Teatrul Masca, singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din România, a prezentat o serie de spectacole sâmbătă, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău, cu ocazia sărbătoririi a 18 ani de la înfiinţare. Vladimir Pesantes a interpretat unele melodii tradiţionale argentiniene, iar Teatrul Masca a prezentat o nouă premieră, „ACTORII„, în colaborare  cu studenţii anului I la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, în regia lui Mihai Mălaimare.Au urmat un alt recital, susţinut de cântăreaţa britanică Lu Cosma, şi spectacolul „Gardienii veseli” cu actorii Teatrului Masca, în regia lui Mihai Mălaimare.

22 iunie, 2008 are loc o  nouă premieră DOAMNA CU CĂȚELUL”, un alt spectacol in miscare, jucat pe Bulevardul Magheru.

22 august, 2008  are loc premiera spectacolului   “MĂTURATOARELE”, în Parcul Herăstrău

Teatrul Masca este invitat să participe la diferite festivaluri în țară dar și în străinătate : ( 8-11 mai, 2008) participăm la  Festivalului EuroregiunilorBlagoevgrad in Bulgaria cu spectacolul ACTORUL, (18-22 mai, 2008) Teatrul Masca participa la Festivalul Comediei Romanesti “FestCo” cu spectacolele  “La români” și “Gardienii veseli”, primind Premiul pentru ingenioase momente artistice, (14 iunie ) la Festivalului “Babel Fast-editia a II-a, ( 7-8 septembrie) Festivalul “Zile si nopti de teatru european la Brăila” cu spectacolele “Fior d’amor in Bucuresci” “,Actorii” “,Măturatoarele” și “Doamna cu cățelul”, ( 30 septembrie ) evenimentului “Piazza di Romania”, organizat de ICR la Milano, (9 octombrie, 2008 ) paricipăm cu spectacolul “Gemenii” la “Festivalul teatrelor dunarene” de la Giurgiu , ( 28-30 noiembrie) Ziua Romaniei, în Spania, la Alcala de Henares. evenimentul a fost organizat de ICR, (2 decembrie) prezentăm la Teatrul Național din Praga spectacolul ,, Actorul,, în cadrul evenimentului Zilei naționale a Romaniei organizat de ICR.

10 octombrie, 2008  are loc premiera celui de al doilea spectacol de commedia dell arte “ÎNDRĂGOSTIȚII”, regia Michele Modesto Casarin, Scenografia Lucia Lucchese, Masti Stefano Perocco di Meduna. Spectacolul  readuce pe scena personajele și atmosfera Commediei dell’Arte, servindu-se de un scenariu ancorat în realitatea românească contemporană.

2 noiembrie, 2008 are loc evenimentul HALLOWEEN LA MASCA”,aflat la cea 3-a ediție. Un  proiect de succes dedicat copiilor;  invitatul acestei ediții a fost Robertino, cu un spectacol de magie si iluzionism.
4-8 noiembrie, 2008 o nouă ediție a  Festivalulul de teatru european, “Măști europene la…Masca”, editia a 4-a. Invitata acestei ediții a fost  actrita și  co-fondatoarea Claire Heggen companiei  Théâtre du mouvement din Paris (Franţa) , cu spectacolul “Drumul” ( Le chemin se fait en marchant) și două workshop-uri. În cadrul acestei ediții este lansată cartea festivalului  “Jango Edwards la Masca”.
21 noiembrie, 2008  nouă premieră musicalul ACUL CUMETREI GURTON, cu o distributie uriasa peste 20 de actori,  regia Mihai Malaimare, muzica Răzvan Diaconu, costume Unda Popp, decor Puiu Antemir.

22 noiembrie, 2008  nouă premieră spectacolul  “COCKTAIL”, premiera a avut loc în stația de metrou Unirii 2, în cadrul Proiectului Orașul de sub oraș.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s