2007 – Lungul drum al teatrului către voi


Având  o experiență bogată în teatrul de stradă și fiind o prezență familiare în viața bucurestenilor, folosind mijloace de expresie precum clovnerie, jonglerie, acrobatie, pantomima sau mânuire de marionete.  Având spectacolele de interior ce au la bază scenarii elaborate pe textele unor mari autori precum Gogol, Marquez sau Borges Teatrul Masca, în anul 2007 , participă în calitate de ,, special guest star,, la Festivalul Național de teatru.

Unul dintre spectacolele preferate de spectatorii din țară dar și din străinătate spectacolul ,, CLOVNII,, se reîntoarce , pe data de 20 ianuarie. pe scena teatrului cu o nouă distribuție.  La începutul anilor  90, la Muzeul Literaturii s-a jucat, cu succes, un spectacol omonim. „Clovnii” anului de grație 2007 sunt, însă, altceva decât cei de acum aproape două decenii.

În cei aproape doi ani de când s-a mutat în noul sediu din Bulevardul Uverturii, Teatrul Masca a devenit un spaţiu de întâlnire pentru pasionaţii de cultură, care au găsi aici o ofertă pe măsura interesului lor: spectacole de teatru , expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, concerte şi mai ales mulţi prieteni. Astfel că pe 4 februarie, 2007 are loc un eveniment dedicat tuturor pasionaţilor de tehnologie, spaţiu şi robotică. Manifestarea intitulată “Europa cheama Marte” este prima întâlnire din proiectul “Întâlnirile UNESCO la Masca”, destinat tinerilor pasionaţi de cultură şi tehnologie. Participa Alexandru Mironov şi Cristi Roman.
15-16 februarie, 2007 în cadrul proiectului “Întâlnirile Teatrului Masca” este prezentă compania “Le Sablier”, cu spectacolul “Gasparzii, copiii sălbatici ai Europei”

25 februarie, 2007  are loc  premiera spectacolului  O LOCOMOTIVĂ ȘI O GARĂ realizată după povestea omonima a lui Tudor Arghezi.

În cadrul proiectului ORAȘUL DE SUB ORAȘ Masca organizează evenimentul “Meninele iau metroul” , constând într-o expoziție de costume prezentate de studenții UNA, inspirate din tabloul lui Diego Rodriguez Velasquez “Meninele”. Expozitia a avut  loc în statia de metrou Unirii 2 .

Teatrul Masca este invitat la diferite festivaluri din țară dar și din străinătate: (29-30 martie, 2007) prezintă spectacolul “Cafeneaua” “Festivalul Teatrelor”, Focsani ,( 8 mai, 2007)  “Festivalul internațional al teatrelor de păpuși și marionete” de la Arad cu spectacolul “O Locomotivă și o gară”, ( 14-15 mai)  Festivalul de Teatru “Fără Bariere”– Satu Mare, (  4-7 mai și 24-28 mai, 2007 la “Sampling Bucharest; Zilele Bucurestiului la Viena”,   ( 27 iunie 2007) Festivalul Internaţional de Teatru al Regiunilor Europene de la Hradec Kralove, Cehia cu spectacolul “Intrusa”, ( 1 iulie 2007) Teatrul Masca este invitat să participe la  evenimentulu ”Sibiu – Capitală Europeană”.

12 octombrie, 2007 Prima colaborare cu regizorul italian Michele Modesto Casarin, medaliat cu Leul de Aur la Bienala de la Venetia.  Acesta a montata pe scena teatrului spectacolul GEMENII , comedie venețiană montată în cel mai pur stil italienesc.

  7-8 noiembrie, 2007 are loc cea de -a treia-a ediție  Festivalului de teatru european, “Măști europene la…Masca”,  Invitata acestei ediții a fost  actrița britanica Nola Rae

În cadrul FNT 15 noiembrie, are loc avanpremiera spectacolului “ACTORUL” într-o nouă montare cu Mihai Mălaimare și Mircea Tiberian spectacol susținut la Teatrul Național “I.L.Caragiale” Iar pe data de 23 noiembrie, 2007 are loc premiera spectacoluluii  “ACTORUL”. După 20 de ani, Mihai Mălaimare, alături de muzicianul Mircea Tiberian, a jucat în premieră, un spectacolul”Actorul” care, la sfârșitul anilor ’80, a fost unul dintre marile succese ale Naționalului.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s