2006 – Lungul drum al teatrului către voi


Teatrul Masca a continuat să fie aprope de spectatorii  ieșind dintre zidurile sălii, coborând printre oameni, aducând  teatrul în locuri în care ei își petrec în mod obișnuit timpul liber, cu alte cuvinte a dus arta înspre oameni, demers ce s-a avut a fi  o eventuală soluție la dezinteresul publicului de care ne plângem cu toții.

Pentru a fi mai aproape de spectatorii , prietenii noștri  lansăm în luna Ianuarie primul ZIAR Masca.  Și pentru că  povestea Teatrului Masca a început cu un sărut : ) în luna februarie lansăm  maratonul  iubirii, cu ocazia zilelor Sf. Valentin şi Dragobete, un proiect complex care include spectacole, concerte de muzică, expoziţii etc. dedicate îndrăgostiţilor, proiect intitulat “DE LA VALENTINE’S LA DRAGOBETE” care a inclus printre altele și proiectul “LACĂTE DE DRAGOSTE”

februarie, 2006 – PAUL URMUZESCU primește Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pe anul 2005 pentru muzica de la spectacolul “Oglinda”.

Un nou proiect marca MASCA  se bucură de succes Proiectul Întâlnirilor Teatrului Masca” în cadrul căruia  Tanga Project susține un workshop de teatru, cu focus pe dezvoltarea dramaturgiei româneşti contemporane, explorarea de noi mijloace şi tehnici de scris şi colaborarea directă dintre dramaturg şi regizor, pe principiile grupului dramAcum.

În luna iunie participăm la mai multe festivaluri din țară: “Festivalul de teatru” organizat de Teatrul “Elvira Godeanu din Targu-Jiu. și la “Festivalul internațional de teatru” de la Sfântu Gheorghe, cu spectacolul “OGLINDA”.

În septembrie, 2006 Teatrul Masca participă pentru a treia oară la Festivalul Internațional de Teatru Experimental de la Cairo, Egipt, cu spectacolul “Intrusa”.

 Pe data de 12 octombrie, 2006 are loc premiera musicalului  “CAFENEAUA”, scenariul și regia Mihai Malaimare, compozitor Paul Urmuzescu, scenografia Sanda Mitache. Trupa Teatrului Masca reușind să câștige în profesionalism cu fiecare premieră, dovedind un autentic intens pentru exploatarea mijloacelor şi a caracterului sincretic al acestei arte.

Între timp am continuat să jucăm în parcuri dar și în undeground. În cadrul proiectului ORAȘUL DE SUB ORAȘ a avut loc o nouă expoziție de fotografii din spectacolul CAFENEAUA realizată de Livia Geabelea. Pentru prima oară, într-o stație de metrou,  a avut loc evenimentul ,, Salsa la metrou,, . Timp de două weekend-uri câteva dintre cele mai bune școli de salsa din Bucuresti au incins atmosfera din  stațiile de metrou cu ritmurile specifice acestui dans latino.

În perioada 10-12 noiembrie, 2006  are loc cea de a II-a ediție Festivalului de teatru european, “Măști europene la…Masca”. Este invitat actorul Jango Edwards, fondatorul “Festivalului Nebunilor” de la Amsterdam, cu spectacolul “CLASIC DUO”. În cadrul acestei ediții se lansează prima carte a festivalului .

Reclame

4 comentarii

Din categoria Fără categorie

4 răspunsuri la „2006 – Lungul drum al teatrului către voi

  1. Pingback: La mulţi ani, Teatrul Masca! - Cristian China Birta

  2. Iulia

    La multi ani, Teatrul Masca! M-am bucurat sa revad astazi „Cafeneaua”- debutul meu ca spectator in 2006, prima mea „masca”. Cu bucurie va spun ca nu am ratat nici un spectacol de atunci si pana acum:)

  3. Multumim pentru urari! Ne bucuram ca sunteti spectatorul nostru si speram sa fim la inaltim ca si pana acum:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s