2005 – Lungul drum al teatrului pentru voi


În sfârșit un sediu, mai precis, un lacaș de suflet și de vise pentru „marii hoinari ” ai orașului Bucuresti, actorii Teatrului Masca – cei care de 15 ani au jucat aproape numai în aer liber. În anul 2005 Teatrul Masca se mută în noul sediu din Cartierul Militari.

IMG_0005.14
La început de an, mai exact pe 16 ianuarie 2005 are loc premiera spectacolului FIOR D AMOR ÎN BUCURESCI. Un nou spectacol de statui vii, o întoarcere în Bucureştiul anilor ’30, o întâlnire cu o lume care palpită de frenezie. În septembrie  la invitația Complexulului Muzeal Naţional “Moldova” din Iaşi,  participăm cu acest spectacol la “Festivalul Muzicii Mecanice
1
Pe data de 30 septembrie, 2005 are loc  premiera unui nou spectacol de exterior realizat în tehnica statuilor vivante “FUGA DE BACH ÎN CARTIER“.
30 septembrie-2 octombrie  înainte de deschiderea sediului din Militari are loc prima ediție a FESTIVALULUI MASCA ce se desfăsoară în amfiteatrul nostru din noul sediu. Festivalul a cuprins o serie de reprezentații de teatru, muzică, dans, prezentări de moda, proiecții de film etc. În curte s-a amenajat un spațiu interactiv în care au avut loc spectacole de teatru (“O zi din viata unui actor”),  un spectacol de muzica clasică (« Ateneul de lângă blocul meu”), ateliere machiaj de teatru, confectionare peruci de teatru și de accesorii pentru costumele de scena, expozitia fotografica a lui David Reu intitulata “CARTIERUL MEU”, concert Irina Loghin și FUEGO. Au fost prezenți și Ducu Bertzi, Mircea Vintila și Trupa “Brambura”, comicii Nae Lazarescu și Vasile Muraru.
În cadrul  Festivalul de teatru de la Piatra Neamț prezentăm în avanpremieră cu spectacolul “OGLINDA”  și noua premieră  “Fuga de Bach în cartier”.
2 noiembrie, 2005 odată cu premiera spectacolului “OGLINDA are loc deschiderea oficială a sediului Teatrului Masca, din Cartierul Militari, Bulevardul Uverturii, 70, după 15 ani în care Masca a avut sediul în subsolul unui partid (PDAR), în sala din Biserica Amzei nr.5, în sala de clasa și într-un pod al unui liceu bucureștean (Colegiul Sf.Sava, centru), într-o sală de festivități a altui liceu (Liceul Traian, cartier Colentina), în sediul unei intreprinderi (AEROTEH) într-o magazie a unui orfelinat, când s-a repetat în livada satului (SOS Kinderdorf), într-un bar al unei asociații de revolutionari (“Asociatia 21-22″), în sediul Direcției de Cultura București din Piața Lahovary, într-un cinematograf (“Pacea”), în casa de cultură “Înfrățirea între popoare” din Bucureștii Noi.
11-12 noiembrie, 2005 are loc prima ediție a Festivalului de teatru european “Măști europene la…Masca”. Este invitata Trupa de teatru „Wanda Siesmaszkowa” din Rzeszow,condusa de marele actor polonez Josef Szajna. Au loc Spectacole cu “Debalage” și vernisajul expozitiei de afise realizate de Szajna.
În preajma sărbătorilor de iarnă Masca lansează două proiecte dedicate familiei ÎMPODOBIREA BRADULUI și CONCERTUL DE CRĂCIUN. Împodobirea bradului are ca scop păstrarea tradițiilor  românești.

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s