2004 – Lungul drum al teatrului către voi


Fără a renunța la reprezentațiile în stradă, în parcuri sau la metrou, Teatrul Masca în 2004 a  jucat și la sală, spectacole noi  create conform programului estetic decis în urmă cu 14 ani: fără cuvinte și cu o deplină autonomie a limbajului corporal.

Proiectul ORAȘUL DE SUB ORAȘ , lansat în 2003 se bucură de un real succes. Începutul anului 2004 ne-a adus surpriza unui proiect care s-a desfăsurat sub orașul nostru, sub București. Orașul de sub oraș conferă marii artere a metroului bucureștean noi semnificații, angrenind diverse instituții și grupuri culturale în valorizarea unui spațiu incitant prin provocarile implicate.În cadrul acestui proiect, în stațiile de metrou , au loc primele vernisaje de artă contemporană ambientală „În-CHIP-uiri subterane”. Autori: Lila Passima şi Cosmin Manolache staţia de metrou EROILOR,  „BLOCUL DE SUB NOI”. Autori: Lila Passima şi Cosmin Manolache  a fost prezentată în staţia de metrou UNIVERSITATE și   “O ISTORIE A TEATRULUI MASCA” imprimata pe tricouri. Expozitia este realizata de Anca Florea pe manechinele realizate de Raluca Ghideanu, absolventa a Academiei de Arta, sectia sculptura.

27 ianuarie, 2004 are loc pe scena teatrului din Bucureștii Noi  premiera spectacolului : “CE PĂRERE AVEȚI DESPRE DRAGOSTE?“, regia Cristian Rotaru. Spectacolul, deși cu cuvinte și prin acesta diferit de stilul propriu teatrului Masca, aduce ceva nou în peisajul teatral romanesc, fiind un spectacol de teatru în dialog. Spectacolul este creat împreuna cu spectatorii, textul nu este același pentru că sala este mereu alta.

27 aprilie, 2004 are loc cea de a doua premieră a teatrului “INTRUSA”, după J Borges.  Spectacolul a fost realizat în colaborare cu Teatrul Valah  din Giugiu. Cu acest spectacol, Teatrul Masca, înființat de 14 ani, o ia „de la zero“.  Spectacolul INTRUSA  a câștigat  în septembrie, 2004  la Festivalul de teatru de la Plovdiv, BulgariaPremiul Special al Juriului iar în  octombrie, 2004 câștigă la Festivalul de teatru de la Piatra NeamțMarele premiu al festivalului.

În octombrie, Teatrul Masca participă la festivalul “Povestea vorbei”, organizat de Teatrul Al.Davilla din Pitești.
11 decembrie, 2004 are loc o noua premieră “STATUILE“, un spectacol de living statues care s-a bucurat de un real succes de public.

 

 

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s