2003 – Lungul drum al teatrului către voi


 În 13 ani de existență „Masca“ a dus în tot acest timp farmecul jocului și al vocației ludice, în cele mai indepărtate colțuri ale țării, inclusiv în comune și sate „de nimeni știute“. Dar tot „Masca“ a transformat în spatiu de joc celebre parcuri și piete ale Capitalei și a innobilat prin activitatea sa sediul unei vechi case de cultură bucureștene. Și am lăsat anume la urmă oficiul de ambasador al culturii românești indeplinit de „Masca“ pe cele mai diverse meridiane. Și în acest an a continuat să facă ce știe mai bine – să joace indiferent de condiții.Așa că începutul anului 2003 aduce pe scena Teatrului Masca o nouă premieră PROSTIA OMENEASCĂ,  un spectacol fără cuvinte după povestea lui Ion Creangă, o reprezentație care a cucerit micii spectatori. Deși inițial fusese pregătită pentru interior, s-a jucat cu mare succes în aer liber. Spectacolul a fost prezentat la Iași și Botoșani.

prostia-omeneasca-i4667
1 iunie,  participăm  la Festivalul stradal “ALANDALA DAY”. În cadrul acestui eveniment, trupa teatrului Masca susține 4 spectacole într-o zi, demonstrând un înalt grad de performanță artistică.
 iunie-septembrie ca în fiecare vară, Teatrul Masca propune bucureștenilor “WEEK-END CU TEATRUîN PARCUL HERĂSTRĂU” și “MAIDANE CU TEATRU”, acesta din urmă într-o nouă formulă de micro-stagiuni de 4 -5 zile într-un anumit spațiu.
În  luna iunie, are a doua premieră a acestui an  “ACTORI REPETÂND“, spectacol-antrenament.
Pe data de 5 iunie are loc cea de a  IV-a ediție a “ZILEI INTERNAȚIONALE A MEDIULUI” (ENVIRONEMENT DAY), manifestare inclusă în calendarul ONU. La spectacolul organizat în Herăstrau, în premieră pentru București a fost adus un balon cu aer cald care a facut deliciul spectatorilor. Tot atunci a fost realizat cel de-al 5-lea număr al ziarului “EDITIE SPECIALĂ”.

15 octombrie, nouă premieră, spectacolul de commedia dell arte “FARSELE LUI ARLECCHINO”, în regia lui Mihai Serghei Tudor, și scenografia concepută de Clara Daranga . Montat pe tema ‘Pacalitorului pacalit’, in stilul commediei dell”arte. Un spectacol bazat pe improvizatie, gestica, miscare si culoare, oferite de personajele traditionale – Pantalone, Arlechino, Dottore, Colombina si Pulcinella.

7 noiembrie, 2003 are loc primul spectacol de teatru într-o statie de metrou în cadrul proiectului “ORAȘUL DE SUB ORAȘ“, desfășurat cu sprijinul Primăriei Capitalei și Metrorex. Reprezentația a avut loc în stația Piața Unirii 1 și s-a bucurat de un foarte mare succes la public.  În lunile ce au urmat “Proiectul “ORAȘUL DE SUB ORAȘ”  începe să capete contur: o serie de 18 reprezentatii susținute de Teatrul Masca în mai multe stații de metrou au fost primite cu mare interes de bucureșteni. S-a jucat în statiile UNIRII 1 și 2, EROILOR, DRISTOR, TITAN, SUDULUI, UNIVERSITATE, ARMATA POPORULUI.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s