2001 – Lungul drum al teatrului pentru voi


Teatrul Masca şi-a asumat fără echivoc, încă de la fondarea lui, o vocaţie cultural-socială pe care a susţinut-o încă de la înființare: prin spectacole şi evenimente care răspundeau nevoilor culturale şi aşteptărilor oamenilor din cartier, prin proiecte culturale care se adresează familiei, legate de sărbători laice sau religioase sau, pur si simplu, proprii cartierului, prin proiecte apropiate genului de teatru stradal prin care, uneori pe scene neconvenţionale – pe stradă, în parcuri s.a. Astfel în anul 2001 reia programul “UN SUFLET DE COPIL”  o altă serie de spectacole în spitale de copii, în casele de copii, în scolile pentru copii cu deficiente auditive. Împreună cu Primăria Sectorului 1 organizează “,Festivalului Cartierului Bucureștii Noi” cu spectacole de teatru, de muzică și un Târg comercial – “Festivalul Pestelui si al Vinului”, în Parcul “2000″, din fata Teatrului Masca din Bucurestii Noi.
Pe data de 4 martie, 2001 are loc a II-a ediție a TÂRGULUI DE JUCĂRII, program cultural educativ ce le propune copiilor bucureșteni “Jocul de-a afacerea”. Aceasta este singura ediție care nu s-a desfășurat în Parcul Herăstrău, ci în cartierul Bucureștii Noi.

27 martie-2 aprilie, 2001  Teatrul Masca este invitat la Festivalul de arta contemporana “PLEINE ART”, organizat la Budapesta – Ungaria.Tot atunci se merge pentru a două oară la Gyula, oraș de la granița cu Ungaria, unde Masca joacă mai multe spectacole pentru comunitatea românească.
4 mai, 2001 are loc avanpremiera spectacolului “LA ROMANI” are loc la Hamburg, Germania, Teatrul Masca fiind invitat la “Săptămâna culturală a țărilor candidate la integrarea europeană” – manifestare organizată de Primăria orasului Hamburg. Teatrul Masca joaca pe strada centrala a orasului, precum și în Piața Primăriei, având un deosebit succes la public.  Urmat apoi de un  turneu în Franta, la Paris, cu  spectacolele “Domnul de Pourceaugnac” și “La Romani”.

Teatrul Masca este unul din fondatorii “Festivalului Usturoiului”, în localitatea Copalau, județul Botosani. Nici măcar furtuna puternică abătută asupra Copălaului nu a imprăștiat oamenii veniți să asiste la lansarea primului mare festival rural.
6 decembrie, 2001 – Are loc premiera spectacolului interactiv “BALCI PARIZIAN”.
6-12 decembrie, 2001 – Festivalul “MOLIERE-N CARTIER”. Festivalul a reunit toate spectacolele Moliere montate pe scenele teatrelor din București și din țara și s-a dorit a fi un omagiu adus Frantei – de altfel manifestarea s-a aflat sub egida Ambasadei Franței la București. Au fost și atunci 3 sectiuni: în sala mare – spectacolele traditionale; în aer liber – un spectacol al Teatrului Masca după “Georges Dandin”, realizat în colaborare cu o echipa de cascadori, spectacole ale studentilor de la Academia de Teatru și Film, filme frantuzesti, concerte de muzică de epocă, paradă de costume de epocă, recitaluri de poezii etc.
14 decembrie, 2001 – Teatrul Masca joacă în premieră “.GEORGES DANDIN”, muzical popular.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s