1999- Lungul drum al teatrului către voi


În anul 1999 au loc mai multe turnee în ţară, alte spectacole în cartierele bucureştene. Continuă repetițiile la spectacole – multe dintre ele refaceri – datorită faptului că, neavând un sediu și lucrând în condiții improprii, există o fluctuație mare a actorilor, fapt ce determină reluarea din 3 în 3 luni a spectacolelor din repertoriu. Acest lucru are însă și  un aspect pozitiv spectacolele fiind, din punct de vedere artistic, în cea mai bună stare, exact ca la premieră, nefiind marcate, așa cum se întâmplă, firesc, de trecerea timpului.
Chiar și în aceste condiții în luna mai, 1999 teatrul este invitat la Festivalul Ţărilor din Europa de Est, desfăşurat la Nancy – Franţa. Din nou succesul de critică şi de public este fulminant, trupa confirmându-şi încă o dată valoarea deosebită, prin spectacolele prezentate în aer  și are loc o noua premieră “UN ALT CONCERT DE PROMENADA”.

În luna iunie, 1999 are loc  inaugurarea, în Cartierul Militari,  a unui parc pentru copii, ce va purta numele PARCUL MASCA.

După 10 ani de tăcere, în luna octombrie, Masca se întoarce la text o dată cu  premiera spectacolului “DOMNUL DE POURCEAUGNAC” , după Moliere,  participăm cu acest spectacol la Festivalul Internaţional de Teatru de Imagine din Ungaria – la Budapesta, cu premiera “DOMNUL DE POURCEAUGNAC”.

3387185106_b42f0c0f18_z

În tot acest timp  trupa teatrului este găzduită temporar într-o sală de conferinţe aparţinînd Direcţiei de Cultură a Muncipiului Bucureşti. Din nou actorii aleargă între sediul cu birouri ce se află într-o baracă, magaziile de costume şi decoruri de la un orfelinat, sala de repetiţii şi spaţiile în care prezintă spectacole, toate aflate la distanţă mare unele de altele.
Continuă lucrările de amenajare şi consolidare la viitorul sediu al teatrului, situat la următoarea adresă: Cartierul Militari, Bulevardul Uverturii, 70-72, în staţia de autobuz “TEATRUL MASCA”.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s