1998 – Lungul drum al teatrului către voi


 Proiectul „Maidane cu teatru” a demarat oarecum forţat de îmrejurări, ne dăduseră afară din sala nostră din Biserica Amzei, dar imediat ne-a cucerit şi ne-a determinat să descoperim, să cercetăm, să edificăm o formulă care este a noastră şi care a sfarşit prin a fi recunoscută de spectatori. Așa că, apare volumul scris de Mihai Mălaimare MAIDANE CU TEATRU”  o istorie sentimentală a Teatrului MASCA. Lansarea volumului este făcută la sediul UNITER.

În iunie, 1998 la închiderea Festivalului “Luna Bucureştilor”, Mihai Mălaimare primeşte Premiul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru prezenţa excepţională în viaţa culturală a oraşului, alături de alte nouă personalităţi aparţinând vieţii culturale.

 În 9 mai, 1998  Teatrul Masca este invitat de Delegaţia Comisiei Europene în România să participe la manifestările ocazionate de Ziua Europei. Are loc premiera spectacolului “CABARETUL NAŢIUNILOR”, în Piaţa Charles De Gaulle. Repetiţiile s-au desfăşurat într-o sală a Liceului Traian din Cartierul Tei.

3407002270_3257beaa10_z

Pe data de 5 iulie, 1998  la Focșani are loc o nouă premieră a teatrului, un eveniment inedit in România: un spectacol în mişcare al Teatrului MASCA – “PARADA”. Spectacolul s-a repetat într-o grădină a unui orfelinat iar în luna iunie,  are loc o nouă premiera  “CÂNTEC DE CLOVN”.

În perioada septembrie-octombrie Teatrul MASCA este găzduit într-un subsol al unei clădiri aparţinînd Clubului Revoluţionarilor. Aici au loc antrenamentele şi repetiţiile în vederea integrării în trupă a noilor actori iar din noiembrie până în decembrie Teatrul MASCA este găzduit din nou într-o sală a Liceului “Traian” din Cartierul Tei, acolo unde va şi susţine pentru public programul de spectacole”Iarnă cu teatru în cartier”.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s