1997 – Lungul drum al teatrului către voi


Descoperirea propriului clovn a fost, ca temă de studiu și antrenament, una dintre cele mai fructoase. O temă care are capacitatea de a interesa imediat prin soluțiile cu totul spectaculoase, conferindu-i actorului autenticitate si, ceea ce este foarte important, capacitatea de a fi generos. Astefel că în perioada ianuarie-februarie, 1997  MASCA organizeaza “Festivalul Nasurilor Roşii” primul festival al unei comunităţi, organizat în România.

În cadrul festivalului au loc 27 de reprezentaţii, în sala amenajată cu navete de plastic în loc de scaune :), 27 de reprezentaţii în aer liber şi alte 10 manifestări stradale oferite de cele nouă trupe prezente în festival. A fost Primul Festival de Clovni din România, care s-a bucurat de un impresionant succes de public.


Aprilie, 1997 o nouă prezenţă a companiei MASCA peste hotare, de această dată în Germania la Aachen, în cadrul manifestării ” Zilele României” şi în Belgia – la Bruxelles – cu “A murit moartea, Mai!” şi “Concert de promenadă”.

Masca joaca in sediul din Militari. Deşi în condiţii improprii, fara scaune, fara instalatii tehnice, trupa are în sfîrşit un loc unde poate oferi spectacole publicului său.  În septembrie, 1997  După doi ani de la primirea sediului din Bulevardul Uverturii, 70 încep, în sfîrşit, lucrările de consolidare şi de reamenajare a sediului. Trupa teatrului se află din nou în stradă, avînd însă speranţa că lucrările se vor termina repede.

Timp de peste șase luni, până în martie 1998, trupa nu a mai beneficiat de sală de repetiții și s-a rezumat la a prezenta doar spectacole în diverse locuri. Din acest motiv, au avut schimbări dese în componenţa trupei, totuși nucleul a rezistat: Anamaria Pislaru, Sorin Dinculescu, Mioara Ifrim, iar în jurul lor au venit tineri care  au încearcat să se adapteze stilului teatrului.

Tot în această perioadă încep să se înmulţească solicitările venite din ţară pentru prezenţa Teatrului MASCA la manifestări artistice de mare amploare, desfăşurate, bineînţeles, în aer liber.

3465502684_0f6eacf7a1_z

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s