1994 – Bucuria de a trăi prin teatru


 În anul 1994 s-au împlinit 4 ani de la înființarea Teatrului Masca. 4 ani  de luptă, de teatru, de povești, de întâlniri cu publicul din țară dar și din străinătate. Sunt primii ani de viață în care am format prietenii pe care le vom prețui mereu. Fără  publicul iubitor de teatru nu am fi făcut primii pași cu atâta siguranță. Fără actorii care au creat momente magice, drumul nostru nu ar fi fost atât de bogat.

În acest an continuăm să susţinem spectacole de binefacere în Bucureşti, repetiţiile pentru reprezentaţii având loc într-o hală a Întreprinderii Aeroteh.
În luna martie, 1994  Teatrul MASCA se refugiază cu toate lucrurile într-o cabană de lemn, fără încălzire, fără grupuri sanitare, cu decorurile, costumele şi echipamentele de lumină şi sunet în doar două încăperi în care se află şi birourile. Locul unde a fost găzduit teatrul este Satul de copii “SOS Kinderdorf” – fondat şi administrat de o asociaţie din Austria.
Din nou se dovedeşte că Teatrul MASCA este mai apreciat de reprezentanţi din afara României, decât de cei care hotărăsc destinele teatrului românesc.

3389292857_429b2e7758_z

3390103610_dda49aab23_z

Chiar și așa, neavând o sală pentru repetiții  și lucrând în condiții foarte grele  în luna aprilie, 1994 Teatrul Masca pleacă  într-un Turneu în Bulgaria şi Albania.
După turneele susținute în străinătate și cu ocazia aniverării a 4 ani de la înființare susținem, în perioada, mai-septembrie, 1994 primul turneu al Teatrului MASCA în Bucureşti. Acesta a strâns 100 de reprezentaţii în aer liber, în cartierele mărginaşe ale Capitalei, cu spectacole din repertoriu, şi peste 30.000 de spectatori, dintre care mai mult de jumătate nu au văzut vreodată vreun spectacol de teatru !
septembrie, 1994 are loc premiera spectacolului  “ŞI A VENIT ÎNGERUL…“, după Gabriel Garcia Marquez. Repetiţiile s-au ţinut la Aeroteh iar premiera spectacolului a avut loc la Teatrul Bulandra – Grădina Icoanei.

Spectacolul A MURIT MOARTE, MĂI! participă în acest an la Festivalul MIMOS de la Periquex- Franța , Festivalul în aer liber le la Vaour- Franța și la evenimentul Întâlnirile artistice de la Niort-Franța

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s