1993 – Lungul drum al teatrului către voi


Anul 1993 a fost un an  important în care Teatrul Masca a făcut parte integrantă din structurile chemate să se producă în stradă, succesul prezenței noastre fiind incontestabil și demonstrabil prin diferitele filmări pe care le deținem, atât cele făcute de noi, cât și cele ale televiziunilor acelei perioade. Are loc o nouă serie de reprezentaţii oferite gratuit în Casele de copii, în spitale, în Aziluri de bătrîni. Teatrul Masca participă la diferite evenimente – emisiuni de televiziune, târguri, expoziţii, lansări de produse – acţiuni care contribuie din plin la crearea unei imagini extrem de favorabile pentru Teatrul MASCA – un TEATRU ALTFEL.

În perioada martie-octombrie, 1993 are loc prima stagiune în aer liber a Teatrului MASCA – se prezintă spectacole în parcuri, pe maidane, pe stradă. Toate spectacolele sînt oferite gratuit publicului spectator.
Numărul celor care participă la spectacolele trupei este impresionant, iar trupa îşi modifică treptat mijloacele de expresie pentru a putea face faţă confruntării cu publicul în locurile cele mai diverse. Spectacolele se adaptează la condiţia de teatru de stradă, jocul actorilor devine mai direct, ilustraţia muzicală capătă un loc de frunte în spectacole, la fel ca şi mişcarea scenică.

la Muzeul Satului, o reprezentație cu spectacolul premiat „A murit Moartea, mai!”, regia Mihai Mălaimare

mai, 1993 – Continuă seria turneelor peste hotare, de această dată în Turcia – la Istanbul, la Festivalul Internaţional de teatru, cu “Mantaua”. Din nou succes de critică şi de public, după cum consemnează presa turcă.
septembrie, 1993 – O nouă prezenţă peste hotare a companiei MASCA, invitată să prezinte spectacole la Luxemburg pe scena Teatrului Naţional cu “Clovnii” şi “Medievale”
noiembrie, 1993 – Teatrul MASCA pleacă într-un nou turneu, la Festivalul de Teatru Alternativ EURO SCENE de la Leipzig – Germania cu  spectacolul“A murit moartea, măi!”
decembrie, 1993 – Un alt turneu de o lună în Franţa, unde de altfel va avea loc şi premiera spectacolului ”VIS DE CLOVN”, repetat în România în hala unei fabrici din afara Bucureştiului.
De altfel toate premierele teatrului au loc peste hotare, deoarece în România nu se găseşte o sală de spectacole pentru acest teatru.

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s