1991 – Lungul drum al teatrului către voi


În anul 1991 au  urmat spectacole de stradă, reprezentaţii în spitale, turnee, participarea la diferite evenimente: emisiuni de televiziune, târguri, expoziţii, lansări s.a

iunie, 1991  Teatrul Masca susţine primele spectacole de stradă din România, jucate pe locul fostului Teatru Naţional, pe Calea Victoriei. Au loc trei reprezentaţii cu “CLOVNII” şi o paradă stradală cu elementele pe care le aveam la îndemână în acel moment, mașina din dotare, instrumentele de suflat (la care actorii se străduiau de zor să învețe să cânte), costumele de clovn, lansatoarele de confetti și artificii, patirolele pe care actorii le foloseau sub îndrumarea unui antrenor profesionist.

Am participat si la lansarea unor ziare sau produse (ziarul Capital, produse cosmetice) . În acest timp s-au pregătit două spectacole noi OINA și MANTAUA, după Gogol.

\

3378256681_6308db75f1_z

iulie, 1991 Au loc primele reprezentaţii jucate de un teatru în spitale (premieră în România postbelică) – Spitalul “Budimex”, Spitalul “Fundeni”.

septembrie, 1991 – Primul turneu în Egipt – Cairo, la Festivalul Internaţional de Teatru Experimental cu spectacolul ,, MANTAUA,, , MEDIEVALE și CLOVNII.

8

septembrie, 1991 Se deschide prima şcoală de Teatru Gestual din România, cu o durată de un an. Din cei 10 elevi, cu varste cuprinse între 14 şi 16 ani, trei vor fi cuceriţi definitiv de scenă, absolvind peste ani Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Cursurile sunt ţinute de actorii şi regizorii teatrului.

octombrie, 1991 – Turneu în Tunisia la “Zilele Teatrului de la Cartagina”.

noiembrie-decembrie, 1991 – Primele spectacole ale teatrului în Casele de copii din Bucureşti.

Fragment din spectacolul jucat în sala din Biserica Amzei, nr 5, primul sediu al Teatrului Masca. Moment de step: Mihai Panait și Mihai Mălaimare

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s