Inițierea în tehnica statuii vivante


Actorul Valentin Mihalache vă invită  Duminică 25 mai, ora 14.00-18.00, să participați la workshop-ul ,,Isolation – tehnica de bază pentru statuia vivantă,,. Acest workshop își propune inițierea în tehnica statuii vivante.

Cei interesați se pot înscrie completând formularul de inscriere de pe site-ul nostru http://www.masca.ro. Taxa de înscriere este de 20 lei pentru studenți și 50 lei pentru amatorii de teatru.

Cele 4 ore de curs vor avea ca scop însușirea unor elemente fundamentale cum ar fi nemișcarea, mișcarea întreruptă și în relanti, respirația, noțiuni despre machiaj și costum. La finalul cursului, cei prezenți vor putea realiza un scurt moment artistic în tehnica statuii vivante.
Povestea Statuii vivante este înțeleasă de oricine, dincolo de limba vorbită, de rasă, de vârstă ori de educație. Aparține universalului. Un zâmbet, o îmbrățișare, ori un simplu gest, poate înmagazina mai multă emoție decât o mie de cuvinte. Și ce vrem de fapt noi oamenii, dacă nu energia care provoacă emoție.
De ce am avea nevoie de cuvânt când în esență, noi avem nevoie de emoție.

valentin mihalache

Valentin Mihalache este actor al Teatrului Masca de aproximativ 10 ani, și are 35 de ani. A jucat în peste 30 de producții montate pentru sala de spectacol cât și pentru spații neconvenționale, la 7 dintre spectacole a fost și asistent de regie. O mare parte dintre aceste spectacole sunt fara text, ele bazându-se în special pe mișcare.
De trei ani este coordonatorul Școlii de teatru gestual Masca care are în componență o grupă pentru adolescenți și tineri; și 3 grupe pentru copiii între 3 și 12 ani, cursuri  sunt susținute de actori ai teatrului. Finalitatea acestor cursuri a constat în realizarea unor spectacole în tehnica statuilor vivante ce au fost reprezentate în cadrul Festivalului de statui vivante Masca.
Este profesor coordonator pe mijloace de expresie: catalige și jonglerie, cursuri pe care le-a susținut cu elevii de la Școala de teatru și pe care le tine și în prezent cu studenți de la actorie. Fiecare modul s-a materializat prin realizarea unui moment artistic.
Acum 10 ani a început să se  specializeze în tehnica statuii vivante, rezultând numeroase spectacole în acest stil și nașterea acum 4 ani a unui Festival al statuilor vivante organizat de Teatrul Masca. A fost asistent de regie la trei spectacole de statui vivante și coordonator al unui proiect realizat cu 20 de elevi ai unui liceu bucureștean.  Proiect ce a avut ca scop  realizarea unui spectacol ce a fost prezentat în țară și străinătate.

 

Reclame

2 comentarii

Din categoria Fără categorie

2 răspunsuri la „Inițierea în tehnica statuii vivante

  1. exista formular de inscriere la acest curs ca nu il gasesc…:(

  2. Buna ziua. Cursul pentru initierea in tehnca statuii vivante a avut loc in luna mai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s