Pentru Commedia e nevoie de actori foarte buni!


Repetiţiile la noul spectacol al Teatrului Masca, CÂND DRAGOSTEA POARTĂ PÂSLARI, în regia lui Michele Modesto Casarin mă plasează ca actriţă într-un context special: îmi dau posibilitatea să pun în valoare experienţa acumulată pe parcursul a trei ani de zile atât în cadrul Academiei Teatrale Veneta (Veneţia), cât şi în actualitatea teatrală veneţiană.

Michele Modesto Casarin a fost profesorul meu de Commedia dell’Arte de la Academia Teatrale Veneta şi regizorul cu care am colaborat cel mai mult în Italia. Mi-a oferit ocazia să predau actorie alături de el, să joc alături de el şi în spectacolele sale, să fiu de nenumarate ori pe scena Carnavalului de la Veneţia.

Reîntâlnirea cu Michele, Manuela şi Commedia dell’ Arte la Teatrul Masca este o mare bucurie. Pentru mine, faptul că eram deja familiară cu stilul de lucru al lui Michele, cu lucrul cu mască şi nu în ultimul rând, cu faptul că jucasem diferite tipologii de servitoare, a fost un mare avantaj.

Cu toate acestea, am întâmpinat oarece dificultăţi în perioada de început a repetiţiilor. Căci după câţiva ani de Commedia în italiană, a fost relativ dificil să joc în română, alături de colegi noi, cu care, chiar dacă îi cunoşteam, nu făcusem niciodată Commedia împreună. Şi, pentru a putea să improvizezi (improvizaţia fiind baza Commediei dell’Arte), e nevoie să îţi cunoşti foarte bine partenerul.

Commedia dell’Arte are în sfârsit de câstigat în România de pe urma promovarii pe care Teatrul Masca i-o face de câtiva ani şi, nu în ultimul rând, datorită prezenţei unui specialist în domeniu.

Îndrăgostită de acest stil de teatru, care e mult mai complex decât pare şi mult mai greu decât mulţi îşi imaginează, am sa-i rămân fidelă.

Iar pentru a face Commedia, după cum spune Michele, e nevoie de actori foarte buni. Acolo vreau să ajung şi eu.

Ioana Rufu

O puteți vedea

Sâmbătă, 22 Martie, ora 19.00,în spectacolul

CÂND DRAGOSTEA POARTĂ PÂSLARI

în rolul Franceschina Serva

8040361203_1b9d7defe6

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Un comentariu

Din categoria Fără categorie

Un răspuns la „Pentru Commedia e nevoie de actori foarte buni!

  1. Circiumaru Cristina

    ”Negutatoarea din Venetia”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s