În acest weekend: Plaut, Shakespeare, Goldoni


Vineri 14 martie, ora 19.00

MILITARUL FANFARON

„…Valentin Mihalache (Pyrgopolinices) îl întruchipează perfect pe soldatul îngâmfat – de fapt,Miles gloriosus are un model grecesc, o piesă scrisă de Menandru sau de Philemon, al cărei titlu este chiar Îngâmfatul (Alazon) – şi narcisist, îmbătat de presupusul lui succes la femei, dar şi de la fel de adevărata lui vitejie în luptă.  …”

8565741691_9c21bb84ca

***

Sâmbătă 15 martie, ora 19.00

ROMEO SI JULIETA

„…  Romeo și Julieta a la Masca n-are replici, numai un scurt moment muzical infiltrat. În rest numai dans, joc de lumini, umbre și gesticulare. Ați crede că așa ceva nu vă poate ține în priză timp de 2 ore, însă pe cuvânt dacă n-am fost mai captivată decât de un film de acțiune. Ba chiar am avut la final impresia că ar trebui să revăd piesa de 2-3 ori pentru a fi atentă la mimica fiecărui actor de pe scenă. …”

13003320495_71ee3d2bf6

***

Duminică 16 martie, ora 19.00

FLECĂRELILE FEMEILOR

„…Echipa Teatrului Masca își pune amprenta asupra stilului, îl transformă puțin, adaptează conversațiile pe ici pe colo pentru a le face mai savuroase pentru publicul pe care-l au în sală (locuitori ai secolului XXI) însă cumva reușesc să mă teleporteze într-o altă epocă. I-am văzut deja de câteva ori și simt că le-aș recunoaște jocul și fără să le văd fețele. Cu scene care merg uneori în absurd, cu celebrele lor măști pe care și le poartă foarte bine cele aproape 2 ore au fost o călătorie constantă între prezent și viitor, cu dans, sincronuri între personaje și replici pe care le repetă exact când trebuie și îți rămân în minte și după ce ai ieșit din sală. Mi-e greu cumva să explic prin cuvinte, să dau o logică sau să justific, pentru că uneori arta doar…se trăiește. …”

IMG_2903

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s