Comedie franțuzească


Sâmbătă 18 Ianuarie, ora 19.00 vă așteptăm la o piesă clasică interpretată într-o alură modernă, o comedie franţuzească şi un spectacol de revistă cu actori, balerini şi solişti celebri.

„Bolnavul închipuit”  este un spectacol de Molière, , în regia lui Dan Tudor, o provocare pentru publicul bucureștean, acesta fiind invitat să vadă o piesă clasică pusă în scenă ,  de către actorii Teatrului Al. Davila din Pitești, într-o manieră modernă.

IMG_7708

Piesa, la fel de actuală ca şi acum 330 de ani, tratează cu umor viciile la modă luate drept virtuţi şi-n ziua de azi: făţărnicia, ipocrizia şi grandomania.Optimismul lui Molière nu este altceva decât un tratament prin artă asupra publicului aflat în suferinţă.

IMG_7699

Este starea pe care o trezeşte în noi după ce îi consumăm opera, el nefiind altceva decât un medic al conştiinţelor în derivă. Oamenii se prezintă în faţa operei sale cu toate problemele, cu toate frământările, cu toate întrebările acumulate în viaţa de toate zilele şi, pentru că fiecare în parte găseşte medicamentul suferinţelor lui, pleacă din sală tonifiat.

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s