Octombrie 2013 – gestul guvernează Întâlnirea.


Fără cuvinte- retrospectiva evenimentelor de la Masca în 2013 (X)

Luna Octombrie a fost pentru Masca , luna deciziilor majore pentru că am decis să ne întoarcem la discursul nostru non verbal. Pentru noua stagiune am propus două premiere de excepţie, din două zone total diferite ale discursului teatral.„PARCUL”, un spectacol de statui vivante care ne spune povestea Cismigiului cu misterele sale îmbrăcate în patina vremii şi umbrele figurilor carismatice ce încă mai străbat aleile de un farmec inegalabil şi „FLECĂRELILE FEMEILOR” (după Carlo Goldoni), un spectacol de commedia dell’ arte cu încurcături, comploturi, bârfe şi situatii care mai de care mai caraghioase.
Ca o noutate la acest început de stagiune, Teatrul Masca lansează o serie de oferte inedite: CUPONUL  SPECTATORULUI  FIDEL – vino la două spectacole şi pentru al 3-lea plăteşti doar 5 lei,  CU GAŞCA la… MASCA – vino cu 4 prieteni la un spectacol şi primesti un bilet gratuit.

Înaintea deschiderii oficiale a noii stagiuni teatrale am fost invitaţi la Festivalul “Zile şi nopţi de teatru la Brăila” în cadrul căruia Teatrul Masca a prezentat  un desant de teatru non-verbal, în cele două ipostaze ale sale, de IN  şi de OFF , o animaţie stradală cu ”Coşarii” şi  spectacolul”O NOAPTE FURTUNOASĂ”, iar în interior  a avut loc avanpremiera spectacolul ‘‘PARCUL”.

529189_1400565843508637_291814869_n

1375014_1401338823431339_1424063070_n

9092164561_6a62aa72f8Imediat după întoarcerea de la Brăila am plecat  cu spectacolul SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI  la Curtea de Argeş apoi la  Mioveni unde am jucat în fata a 800 de spectatori.

  33

44

Noua stagiune s-a deschis la Masca nu cu o premieră ci cu DOUĂ! 11 octombrie  a avut  loc premiera spectacolului non-verbal PARCUL, cea mai spectaculoasa montare din istoria teatrului bucurestean.

img_3640

img_3663

img_3717
12 octombrie a avut loc premiera spectacolului FLECĂRELILE FEMEILOR, după C Goldoni, a doua premieră pe care o propunem la începutul noii stagiuni. Au fost două zile ale unui eveniment asemenea lui Ianus, zeul fenomenelor de tranziţie, cel cu două chipuri: „Va fi o stagiune a deciziilor mari, pentru că ne vom întoarce la discursul nostru non-verbal şi, ca dovadă, vom propune publicului poate cea mai bună realizare a noastră de până acum, Parcul, o istorie romanţată a celei mai frumoase grădini populare din Bucureşti, cel mai îndrăgit parc al bucureştenilor, Cişmigiul.” ( Marina Roman)

FLECĂRELILE FEMEILOR va reprezenta ultimul spectacol cu text produs la Masca. De aici inainte ne vom concentra pe spectacolele care exprima cel mai curat modul in care noi vedem teatru, spectacole în care gestul va guverna Întâlnirea.

img_4117

img_4131

img_4231

ACTORUL un spectacol de care se leagă multe povești din istoria noastră ca teatru  se joacă la Bistrita. Tot la Bistriţa actorii Teatrului Masca, din spectacolul SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI  au conturat atmosfera magică a Veneţiei în vremuri incerte – şi vechi, datorită textului clasic – dar şi contemporane – datorită costumelor sau a glumelor cu care actorii au trecut dincolo de textul lui Goldoni.

10348860416_427f268110_z

51

33Am participat la Hramul Chişinăului cu două spectacole,  FIOR D AMOR ÎN BUCUREŞCI şi INTRUSA de Borges. Primul, un spectacol de statui vivante, l-am jucat în aer liber în faţa Primariei şi lumea a umplut la refuz strada, efectiv nu se mai putea trece în nicio direcţie.  Al doilea l-am jucat la Teratrul Cehov în faţa a 700 de oameni.

1

3

intrusa 5

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s