Clarobscurul si CANARUL ALBASTRU


Clarobscurul reprezintă o tehnică picturală și grafică ce constă în redarea volumelor și a perspectivei fără trasarea unui contur precis, ci folosind numai contrastele puternice dintre lumină și întuneric. În acest fel, scena are un aer revelator, pentru că toate corpurile sunt într-un oarecare fel sugerate, propuse numai în perspectiva pe care sursa de lumină o validează.

Am vorbit despre clarobscur pentru că în spectacolul CANARUL ALBASTRU, sunt câteva scene care amintesc de această tehnică, și care au un impact vizual tulburător. Sunt scene care urmăresc apoi pe spectator și puterea lor tocmai în elementul acesta stă: în faptul că personajele par trasate cu abur, sunt la limita dintre rază și umbră, fragmente de trupuri ce se contopesc cu fundalul într-o clipă apoi apar iarăși în lumină. Și în partea din ei care nu se vede, povestea continuă pentru că spectatorul este invitat să povestească mai departe.

Poate fi unul dintre elementele care fac ca acest spectacol să aiba un succes teribil încă de la premieră. Restul… este teatru 🙂

CANARUL ALBASTRU

Duminică 10 noiembrie, ora 11.00

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s