Vineri este seara râsului la … Masca.


Să râzi din toată inima. Aproape până la lacrimi. Să te bucuri de fiecare moment al spectacolului şi să aplauzi la scenă deschisă pentru că nu poţi face altfel. Să urmăreşti fiecare mişcare pe care un actor o face şi să înţelegi că gestul care îţi atrage privirea într-un cinematografic trans înainte, până la detaliu, este o combinaţie tehnică ingenioasă între pantomimă şi living statues. Să fii, simultan, în commedia dell’arte şi în actualitate. Să simţi ritmul fiecărei replici într-un iureş muzical irezistibil.

10241319266_6744bd5ce9

Sau să aştepţi cu nerăbdare acel „abagigi” strigat de Musa (ca reclamă pentru fructele confiate, orientale, pe care le vinde), pentru că apariţia lui Valentin Mihalache, trecând doar prin scenă, este superlativă.

10241612403_2dbc45259c

Înainte de toate, Flecărelile femeilor nu-ţi lasă nici ochii, nici urechile, nici gândul să se desprindă o clipă de eroii lui Goldoni. Şi te bucură pur şi simplu. Textul este savuros, aluziv sau direct, dar sună fără pic de vulgaritate. Aici remarc partitura Anamariei Pîslaru şi pe cea a lui Mihai Mălaimare care dovedesc o forţă comică excepţională, jocul la milimetru cu care, de fiecare dată, Cosmin Creţu, Alina Crăiţa sau Aurel Sandu îşi încântă spectatorii sau atitudinea, o calitate reprezentativă pentru Nicolae Pungă şi Sorin Dinculescu. ( cronică de  Marina Roman – Yorick  continuarea aici)

Această prezentare necesită JavaScript.

Vino vineri 8 noiembrie , ora 19.00  să-ţi iei porţia de râs. Vineri este seara râsului la … Masca.

10241555255_56d6806f45

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s