Nu există țară care să nu aibă nevoie de un Înger


Nu există civilizaţie, ţară sau om care să nu aibă nevoie, mereu sau măcar în clipe de cumpănă, de sprijinul unui Înger. Şi, cu toate acestea, mult prea ignoranţi sau prea încrezători în forţele lor, mult prea prinşi cu mărunţele lor treburi, cu orgoliile şi ambiţiile lor deşarte, oamenii nu-l recunosc sau dacă o fac, cel mai adesea nu-l băga în seamă, îl violentează sau, şi mai rău, îl ignoră cu desăvârşire.

Unei posibile mântuiri, oamenii ii preferă declaraţiile sforăitoare ale politicienilor, decoraţiile de tinichea sau pâinea şi circul pe care toţi dictatorii le oferă cu generozitate. Peste tot este aşa, nicio ţară, nicio clipă a experienţei umane pe acest pământ nu a arătat altfel din păcate, de ce ne-am mira că noi nu facem excepţie?

Îngerii vin, încearcă să-şi transmită mesajele şi pleacă pentru că Pământul pare o navă care merge aiurea, fară scop, fără speranţă, fără conducător, fără credinţă

Ţara unde Îngerii vin degeaba este mai mult decât un teritoriu, este, din nefericire, tristeţea şi singurătatea asumată a condiţiei umane.

Ţara unde Îngerii vin degeaba nu este o metaforă. Ţara unde Îngerii vin degeaba este, din păcate, o tristă şi splendidă realitate!

Mihai Mălaimare

Această prezentare necesită JavaScript.

8371575690_a82f26090b

ZILELE TEATRULUI MASCA

Duminică 26 Mai, ora 19.00 ŢARA UNDE ÎNGERII VIN DEGEABA

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s