Consumați teatru! Arta face bine la minte, trup și suflet


Cercetări despre funcționarea creierului explică importanța dezvoltării hemisferei drepte a creierului (cea responsabilăcu creativitatea), mai ales în contextul în care educația formală se concentrează pe dezvoltarea hemisferei stângi (latura carteziană, logică). Manifestările și creațiile artistice sunt “hrană” pentru creierul drept, importante pentru a echilibra felul în care procesăm și influențăm lumea din jur.

În Anglia, Health Development Agency a făcut un studiu pornind de la peste 200 de proiecte care folosesc arta pentru dezvoltare comunitară și sănătate. Au ajuns la concluzia că artele au potențialul de a contribui major la sănătea, bunăstarea și dezvoltarea abilitătilor, atât la nivel individual cât și la nivel de comunitate.

Așadar, arta face bine la minte, trup și suflet. Nu știm dacă poate salva lumea, dar cu siguranță o poate schimba. Chit că doar pentru un motiv simplu: parafrazand un participant la proiectul de street art al francezului JR, „în jumătatea de oră pe care o petreci uitându-te la și vorbind despre un act artistic, nu te mai gândești la ce mănânci mâine”.(articol preluat de pe EXPERT MENTAL IST.RO

 Teatrul Masca încurajează, de 23 de ani, cel puțin săptămânal, consumul de artă invitându-vă  la spectacolele jucate atât în interior, cât și în aer liber .

7522662960_4a1c776f45

O SCRISOARE PIERDUTĂ

Vineri 10 Mai, ora 19.00 în Parcul Al I Cuza, 

Sâmbătă 11 Mai, ora 19.00 în Amfiteatrul Teatrului Masca – intrarea liberă

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s