Clasic, dar nu desuet


Asumându-şi rolurile de „statui vivante” personajele din „O scrisoare pierdută” permit luxul de a nu încerca transpunerea în epoca noastră, îşi permit, mai exact, luxul de a apărea în faţa spectatorilor în haine din alte timpuri, de a veni dintr-o şi cu o… lume de mult trecută, ale cărei mecanisme nu s-au schimbat însă. Spectacolul surprinde esenţa unei societăţi şi a structurilor ei, ba chiar mai mult, a românismului şi a politicii dâmboviţene şi tocmai în asta constă meritul lui. Că pune în valoare comicul – şi publicul din Herăstrău a recţionat din plin – şi că alege formula cea mai potrivită de a păstra un spirit să-i zicem „clasic” al lui Caragiale, ce nu poate fi însă acuzat că ar fi desuet.

…. La jumătatea Anului Caragiale, după aproape şase luni de montări şi manifestări în diverse teatre, unele mai reuşite, altele mai puţin, unele mai festiviste, altele mai puţin, unele mai cinstite, altele mai puţin, cele două momente Caragiale propuse de Teatrul Masca au fost, poate, cel mai aproape de spiritul dramaturgului. Desigur, cei mai mulţi dintre regizorii care au montat şi-i montează textele nici nu-şi propun asta, mi se va răspunde… (Monica Andronescu, revista Yorick.

imageVineri 10 Mai, ora 19.00 în Parcul Al I Cuza, 

Sâmbătă 11 Mai, ora 19.00 în Amfiteatrul Teatrului Masca

 – intrarea libera – 

Reclame

Un comentariu

Din categoria Fără categorie

Un răspuns la „Clasic, dar nu desuet

  1. Tudor Marian

    A fost pentru prima oara cand am vazut un spectacol de acest fel si am ramas impresionat intr-un mod foarte placut. Va multumesc, o sa va mai urmaresc. MULT SUCCES in continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s