„Militarul fanfaron”, un spectacol exploziv


Militarul Fanfaron” este un spectacol exploziv datorat unei echipe tinere de actori care ilustrează savuros prin mișcare, gest, pantomimă, dans și muzică, avatarurile iubirii sugerate de latinul Plaut, părintele comediei preclasice. Prin tratarea teatrală a numeroaselor farse din piesa lui Plaut, adaptarea modernă, imprimă o notă actuală conflictelor.

… Regizorul Mihai Mălaimare o speculează minunat, cu bine cunoscuta sa fantezie urmărind conștiincios ca mișcarea interpreților să dea la nuanța gestului sens poveștii de iubire. Folosește dibaci coregrafia Ileanei Mirela Simniceanu pentru momentele de dans, pe cele de acrobație ale lui Ioan Albu, exploatează muzica lui Gabriel Basarabescu și pregătirea Haricleei Bădescu pentru canto a interpreților. Spectacolul prin contribuția ireproșabilă a celor menționați, este la un pas de a deveni un musical autentic. Intervin o sumedenie de momente surpriză, pline de farmec, precum cele muzicale cu umbrele sau cercuri. Tot spectacolul este marcat de o mișcare continuă , ritmată, degajând umor, bună dispoziție.

         Treisprezece actori, majoritatea tineri, se adaptează solicitărilor regiei, cu o debordantă energie. În roluri principale sau secundare, fiecare susține prin expresia corporală manipulată inventiv, definirea personajului atribuit, participă în forță la relaționarea cu cei din jur pentru desenul farselor ce curg în cascadă. Numele lor merită a fi reținute pentru aparițiile viitoare în alte spectacole, ei dovedind plăcere și capacități de excepție pentru a se exprima scenic original prin atitudini corporale, prin mișcare, dans, pantomimă chiar, în funcție de situații și cerința replicii. – (cronică scrisă de ILEANA LUCACIU continuarea aici )

Sâmbătă 30 martie, ora 19.00 – MILITARUL FANFARON

Biletele le puteţi rezerva direct la casa de bilete (021.430.50.55) sau prin mail la rezervari@masca.ro şi online prin Eventim.

Această prezentare necesită JavaScript.

8501974110_0220d69649
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s