Poate că istoria are umor – GREVA


Sfârșit de septembrie, început de octombrie. 1992. 

Lipsită de posibilitatea de a repeta, fără şansa de a putea susţine spectacole în faţa publicului pe care îl cucerise în cei doi ani de la înfiinţare, trupa teatrului ia hotărârea de a organiza, în semn de protest faţă de indiferenţa autorităţilor – Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei, o stagiune în aer liber, de două săptămâni, în Piaţa Victoriei, vis-a-vis de Guvernul României.

În presa vremii apar articole despre acest protest inedit, iar manifestările de simpatie oferite de publicul bucureştean vor rămîne în memoria celor care au dormit în stradă şi au jucat impecabil, zi de zi la orele 13.00, timp de 15 zile, spectacole în aer liber.

Două paragrafe din istoria Teatrului Masca, pe care o puteți citi în cele două volume intitulate: Masca – o iubire de-o viață. Două paragrafe care vorbesc despre începuturile noastre și, mai ales, despre modul în care noi am ales să protestăm. Am făcut-o neieșind niciodată din noi înșine – am jucat, de câteva ori pe zi, timp de două săptămâni, fără nicio urmă de îndoială asupra destinului pe care ni-l asumam în acel moment.

3367452743_7aa7b5e729

8533895792_308a9348bb

Poate că istoria are umor sau poate că, de fapt, coincidențele sunt doar nume pe care le dăm situațiilor a căror semnificație ne tubură. Dar acum, vă invităm la unul dintre spectacolele noastre care se numește… GREVA!

greva 2'

Joi, 7 martie, ora 19.00, Sala Lecoq

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s