Publicul este ținut într-o entuziastă „exasperare sentimentală”


Toată lumea știe că pentru autorul memorabilei Estetici, Commedia dell Arte nu era decât expresia imboldului bufonesc, a atracției erotice între actor și actriță. Altfel spus, era nonartă.
Și iată că, sfidând axioma marelui estetician, Mihai Mălaimare și trupa Teatrului Masca au pus în scenă un regal –  Canarul Albastru -, admirabila demonstrație inclusă în fapte a ecuației text – spectacol, în care muzica, poezia, dansul se regăsesc împreună în constelația teatrului liber, despovărat de convenții sterile și de stereotipii osificate în prejudecăți. Și astfel se conturează măsura cuvenită pentru o nouă tinerete, însăși ideii de Commedia dell Arte.

Construcția dramatică este foarte simplă: Signora își amintește, retrăindu-le cu patos și cu nostalgie, câteva dintre cele mai frumoase clipe din intensa-i biografie scenică. O face, alături de mai tinerii săi confrați, prin recitative, scene de dragoste, ca și printr-o suită de momente de performanță fizică (asa-numitele „lazzi”), luând complice publicul, pe care îl ține într-o entuziastă „exasperare sentimentală” (cum ar fi zis Unamuno).
Dezinvolți, cei opt actori-personaje ascund și dezvăluie trăiri intense, bucurii și tristeți, dând, prin aceasta, măsura unei admirabile tinereți fără bătrânețe. ( Revista VIP – Serban Cionoff)

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Duminică 24 februarie, ora 19.00

CANARUL ALBASTRU

 De Dragobete, 2 bilete la preț de 1 și nu uitați de LACĂTELE DRAGOSTEI!

Biletele le puteţi rezerva direct la casa de bilete (021.430.50.55) sau prin mail la rezervari@masca.ro şi online prin Eventim.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s