Exorcizarea Îngerului!


Ești și tu un rechin, bineînțeles, dar dacă izbutești să ții în frâu rechinul din ființa ta, vei fi un înger, deoarece toți îngerii nu sunt decât rechini foarte bine stăpâniți.

Herman Melville, Moby Dick

Îngerul coboară și zdruncină prin apariția sa peisajul monoton. Îngerul irumpe în viața câtorva oameni care au uitat că important nu este ceea ce îi leagă pe unul de celălalt sau pe fiecare de ziua de ieri sau de mâine, ci ceea ce îi leagă de sacru! 

Și poate că cea mai tulburătoare reacție în fața îngerului ar trebui să o aibă tocmai reprezentantul sacerdotal al sacrului – PREOTUL – interpretat de Aurel Sorin Sandu, membru al unei instituții care odinioară valida miracole.

Dar, în lipsa unei legături autentice cu ceea ce este curat, cum va reacționa Preotul în zilele acestea mai de pe urmă la întâlnirea care de altfel argumentează tot ceea ce el, preotul, ar fi trebuit să creadă? Îl va îmbrățișa candid și va lăcrima la redescoperirea propriei limpezimi sufletești? Și-l va apropria ca pe ceva ce i se cuvine, așa cum un chelar privește o bucată de piele și vede cu ochii minții ceea ce meșteșugul său poate scoate din el? Sau îl va respinge ca pe un element imprevizibil intervenit într-un sistem de dogme mult prea bine pus la punct?

Va constitui Îngerul o nouă piatră de temelie sau va fi exorcizat, în cele din urma, ca o firmitură necurată de pe Masa Sfântă?

Apariția lui ar trebui să facă aerul mai respirabil și să inunde bisericile cu parfum de libertate. Dar cineva a rostit oarecând celebrele cuvinte:

Robește-mă, Doamne, ca să mă simt liber! – Imitatio Christi

Articol semnat de Cristinel Dâdăl

ȚARA UNDE ÎNGERII VIN DEGEABA , Vineri 11 ianuarie, ora 19.00

Reclame

Un comentariu

Din categoria Fără categorie

Un răspuns la „Exorcizarea Îngerului!

  1. angelliffer

    Reblogged this on Angelliffer's Paradeiso and commented:
    Cateva ganduri despre un mic margaritar pe care l-am descoperit intamplator. Este vorba de un spectacol de teatru asa cum zic eu ca ar trebui sa fie teatrul… Sa te socheze, dar nu intr-un mod sec prin absurd. Sa te socheze printr-o privire aruncata vietii dintr-un unghi pe care nu l-ai banuit niciodata. Sa te lase pe ganduri si sa te cheme ca o femeie rasfatata iar si iar… Cautand raspunsuri la intrebari despre care habar nu aveai ca zac in tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s