Duminică, 9 decembrie, ne distrăm!!!


ACUL CUMETREI GURTON, Duminică 9 Decembrie, ora 19.00

E greu să imaginezi o farsă ţărănească engleză din secolul lui Shakespeare pusă pe muzică la Bucureşti, cu şase secole mai târziu, de Răzvan Diaconu.

Toate aceste “anomalii” se petrec la Teatrul Masca, în Militari, sub ochii larg deschişi ai lui Mihai Mălaimare, care semnează şi adaptarea/scenariul după naiva canava medievală: vecina Gurton, nevasta lui Hodge cel cu pantalonii rupţi în cur (pardon, dos, ne avertizează Olga Delia Mateescu-Cumătra) pierde o sculă foarte importantă în cultura tradiţională: un ac din care îşi câştigă existenţa fiind croitoreasa satului.

https://i2.wp.com/farm8.staticflickr.com/7182/6853483185_fd2834e8da.jpg

Dar acul înseamnă înţepătură şi asta spune mult. Pentru a se distra, oamenii pornesc în căutarea acului în carul cu fân. Bufonul satului, Diccon (rol interpretat de bucălatul Aurel Sorin Sandu) lansează ştirea că acul a fost furat de doamna Chat, vecina duşmănoasă a cumetrei Gurton, un pic mai zburdalnică. Scandalul cuprinde toată comunitatea, motiv pentru Răzvan Diaconu să compună splendide partituri corale care te mută în Verdi şi de acolo în teatrul muzical de pe Broadway.

https://i2.wp.com/farm8.staticflickr.com/7012/6853494659_0d4c26de8c.jpg

Toată lumea “râde, cântă şi dansează”, cum se numea un film sovietic, iar Ioana Macarie face ca spectacolul să fie energic prin coregrafie. Mihai Mălaimare nu este, aici, doar regizor şi actor, ci şi conducătorul de joc, sufletul, să zicem al acestei commedia del arte pe muzică de operetă. ( cronică scrisă de Mircea Ghitulescu în revista CLIPA)

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s