Tuturor studenților, LA MULȚI ANI!


Probabil știți de ce le spunem studenților LA MULȚI ANI! Pentru că astăzi este ziua lor. 17noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941, de Consiliul Internaţional al Studenţilor, ca urmare a evenimentelor din 1939 desfăşurate la Praga.

În data de 11 noiembrie 1939, Jan Opletal – un student al Universitatii de medicină – a fost omorât în timpul unei demonstrații care omagia aniversarea independenței Cehoslovaciei. Procesiunea funerară, la care au participat mii de studenți, s-a transformat într-o demonstrație anti-nazistă. Măsurile luate de autorități au fost extrem de severe: toate universitățile din Cehoslovacia au fost închise, peste 1200 de studenți au fost arestați și trimiși în lagăre de concentrare, iar 9 studenți și profesori au fost executați pe 17 noiembrie.

La Masca, este al treilea an când studenții au o săptămână a lor. Au văzut joi, SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI, ieri, ACUL CUMETREI GURTON, astăzi vor veni pentru un Shakespeare, COMEDIA ERORILOR, iar mâine pentru commedia dell arte, CÂND DRAGOSTEA POARTĂ PÂSLARI.

Îi întâmpinăm întodeauna cu drag pe studenți, nu numai  cu ocazia zilei lor.

LA MULȚI ANI!

 

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s