Corpul meu este singurul mijloc de expresie de care am nevoie


Étienne Decroux ( 1898-1991)

În timpul studiilor la Ecole du Vieux-Colombier a lui Jacques Copeau, lucrând cu Charles Dullin își formează concepția care îi va marca întreg parcursul ulterior:

Corpul meu este singurul mijloc de expresie de care am nevoie, și totodată nu există altul mai puternic decât acesta.

Din momentul în care Decroux începe să se conducă după acest principiu, duce o muncă teribilă pentru a-și domestici corpul. Urmărește asiduu conștientizarea propriului corp, până la detalii absurde!, ajungând la performanța de a exprima …orice.

Mișcarea devine centrul artei lui Decroux, care desăvârșește arta izolării, termen utilizat în dansul modern, adică mișcarea izolată a părților trupului, într-o ordine controlată.

Împreună cu Jean-Louis Barrault dezvoltă cele trei concepte tehnice importante: le contrepoids (contrabalansul), le raccourci (racursiul) și l’ attitude (atitudinea)

Spectacolul VIS DE PROMETEU, prezentat de Theatre de l’Ange Fou în cadrul festivalului Măști Europene la…. Masca  va demonstra că pantomima este o artă a interferențelor, în care tehnicile specifice  actorului de dramă se împletesc cu cele ale acrobatului, dansatorului sau clovnului.

Sâmbătă 10 și Duminica 11 Noiembrie de la ora 19.00  emoțiile nu vor viza doar publicul , ci și actorul. Pantomima va transforma corpul uman într-un obiect ireal, cu valoare simbolică, într-un generator de emoții.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s