Un Eliade răscitit de Eugen Ionescu


ȚARA UNDE ÎNGERII VIN DEGEABA vă poate oferi  un posibil răspuns la reflecția lui Eliade: Problema nu se mai pune în secolul XX cum îl simți pe Hristos într-un schit uitat de lume prin munți, ci cum îl simți și îl mărturisești pe Hristos acum, într-un autobuz aglomerat în care transpirația celui de lângă tine te deranjează…

Un Înger apare într-un sat. Un sat în care se iubește, se urăște, oamenii se nasc, se casătoresc, și mor. Bineînțeles că aparitia sa tulbură mundanul. Orice apariție a sacrului distorsionează ordinea firească a lucrurilor, a relațiilor. Dar reacțiile comunității sunt atât de … umane. Mai întâi că două personaje pun stăpânire pe Înger și intermediază accesul la acesta pentru bani. Apoi că îngerul este uitat și oamenii revin la mângâierile și horele de zi cu zi. În cele din urmă este adus și Îngerul în mijlocul îmbrățișărilor vulgare…și ce expresii are Îngerul, cum se simte în nemișcarea și în chipul lui întinăciunea pe care o suferă…cât de demn este mersul sau atunci când pleacă din mijlocul păcatelor.  În desfășurarea scenelor se poate simți un Eliade răscitit de Eugen Ionescu.

VINERI, 9 Noiembrie, ora 19.00 Îngerul îți poate transmite sentimente pe care nu le-ai cunoscut până acum. Află ce reacție au oamenii când văd un Înger. Tu ce ai face dacă ai vedea un Înger?

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s