Commedia dell arte, acolo unde este posibil orice miracol.


CANARUL ALBASTRU, Vineri 2 noiembrie, ora 19.00

Stagiunea trecută nouă actori tineri au debutat cu un spectacol, CANARUL ALBASTRU despre dragoste, despre teatru, despre bucuria de a fi actor.

Osatura spectaculoasă se ridică pe evenimentele ce au loc în culisele pregătirii unui  spectacol de Commedia dell arte, adică acolo unde este posibil orice miracol. Una dintre cele mai mari actițe ale lumi Isabela Andreini – celebră împreună cu soțul ei, Francesco Andreini – își amintește clipele în care putea fi alături de colegii de breaslă, pregătind monoloage și scene de dragoste, precum și celebrele lazzi-uri pentru spectacolele cu care a încântat lumea.

Ea, Signora, diva trupei, iubită, adulată, se preumblă printre amintiri, cu pasiune, cu dragoste, cu disperare, căci acestea par a se estompa, par a fugi de ea, grăbite, lăsând-o singură, atât de singură. Dacă fiorul unei iubiri tulburătoare va putea ajunge până la noi după atâtea secole de uitare înseamnă că acești nouă actori tineri și-au îndeplinit misiunea și au câștigat primul lor pariu cu scena.

Chiar dacă este vorba de amintiri, vă asigurăm că în acest spectacol totul aleargă, totul este fulgerător, totul este strălucitor. Acești tineri nu stau o clipă locului, de parcă au acumulat energia întregii generații. Există filmul Cei șapte magnifici, dar la  Teatrul Masca veți afla Cei nouă actori gata să se  arunce în foc pentru un subiect legat de Amor și de Teatru. Așteptatele aplauze au fost balsamul atâtor ceasuri de trudă neostenită în slujba nemuritoarei arte teatrale. (Conf .Univ. Dr. Geroge GRIGORE)

Spectacol premiat la Festivalul Internațional Studențesc de Teatru,  Film și Fotografie „Hyperion Stud Fest 2012” spectacolul CANARUL ALBASTRU a primit două premii:

  •    ”TROFEUL HYPERION” PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL
  •   PREMIUL „PĂCALĂ” PENTRU CEL MAI BUN ROL DE COMEDIE SEBASTIAN GHIȚĂ pentru rolul Dottore

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s